Η OCZ σαμπλάρει έναν νέο flash controller που δίνει μια εικόνα για τα μελλοντικά solid state drives.

Η εταιρία αγόρασε την εταιρία Indilinx για τον solid state drive (SSD) controller και την τεχνολογία του πίσω στον Μάρτιο και τώρα αποκαλύπτει την πλατφόρμα Indilinx Everest controller.

Ταχύτητα 6Gbit/s με SATA III interface, ένας διπύρηνος παρακαλώ ARM επεξεργαστής και πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά όπως υποστήριξη 3-bit multi-level cell (MLC). Αυτό θα ονομαστεί TLC, όπως triple-level cell, για να ξεχωρίζει από το MLC, που είναι 2-bit MLC.

Η OCZ λέει πως η πλατφόρμα θα υποστηρίζει flash διαδικασίες γεωμετρίας μέχρι και στα 19-10nm(1x). Σήμερα έχουμε flash στην κλίμακα των 39-30nm (3x) με μετάβαση στα 29-20nm (2X). Με κάθε κάθοδο αυξάνονται για να το πούμε απλά οι οικονομίες κλίμακας – cost/die.

Η ΟCZ λέει πως το Everest υποστηρίζει ταχύτητες έως και 200 mega-transfers/sec ενώ οι σημερινοί ελεγκτές όπως ο Sandforce που χρησιμοποιεί η OCZ, υποστηρίζουν τα 166MT/sec ή περίπου.

Η συσκευή υποστηρίζει μέχρι και 1TB SSDs και 8-καναλιών σχεδιασμό με 16-way interleaving που υποστηρίζει ONFI 2.0 και Toggle 1.0. Αυτό δίνει sequential bandwidth μέχρι και 500MB/sec.

Υπάρχει και 400MHz DDR3 DRAM cache δυνατότητα για μέχρι και 512MB τέτοιας cache.

Τα SSDs που θα έχουν την ισχύ τους από αυτόν τον controller μπορούν να μειώσουν τον χρόνο boot στο μισό σε σύγκριση με τους σημερινούς controllers λέει η OCZ χάρη και σε δικούς της αλγόριθμους.

“instant on” – καλό ακούγεται!