Ωωω ναι, μια ακόμη νέα Cyber-shot από την ‘κυρία’ Sony – Είναι ένα μοντέλο ακόμη με το Clear Image Zoom και μέχρι και 10x στη μέγιστη ανάλυση και «καλλιτεχνική» λειτουργία Picture Effect. New!

Τι λέει για την Cyber-shot WX30 η ‘μαμά’ της; Ποιότητα και δημιουργικότητα κυριολεκτικά στα χέρια σας, με Full HD βίντεο, λειτουργία Picture Effect και οθόνη αφής 3’’. Τέλεια.

Για να δούμε με τη μια:

• Διαθέτει αισθητήρα εικόνας Exmor R™ CMOS με τη μεγαλύτερη ανάλυση έως σήμερα (16.2 ενεργά megapixel) με δυνατότητα εγγραφής Full HD βίντεο σε φόρμα AVCHD
• Clear Image Zoom μέχρι και 10x με τη νέα τεχνολογία ‘By Pixel Super Resolution’
• Λήψη φωτογραφιών ανάλυσης 12 megapixel κατά τη διάρκεια εγγραφής HD βίντεο
• Η πρώτη Cyber-shot™ της σειράς W από τη Sony με ευρεία οθόνη αφής 7,5 εκ. (3”)
• Λειτουργία Intelligent Sweep Panorama υψηλής ανάλυσης, λήψεις 3D Sweep Panorama και 3D Still Image
• Νέες ενσωματωμένες δυνατότητες καλλιτεχνικών εφέ με τη λειτουργία Picture Effect

Η Super-compact Cyber-shot WX30 έχει στα ατού της τις ελκυστικές καμπύλες της ενώ μας προσφέρει μια δελεαστική ποικιλία από εκπληκτικούς τρόπους για να απαθανατίσετε με ευκολία τις αγαπημένες σας στιγμές: φωτογραφίες με ποιότητα DSLR, Full HD βίντεο και απίστευτες εικόνες 3D. Είναι επίσης η πρώτη Cyber-shot™ της σειράς W, η οποία διαθέτει μεγάλη ευρεία Xtra Fine LCD οθόνη αφής 7,5 εκ. (3”), για άνετο χειρισμό.

Η WX30 έχει τον αγαπημένο αισθητήρα Exmor R™ CMOS των 16.2 megapixel, αλλά και τη νέα τεχνολογία ‘By Pixel Super Resolution’. Τι κάνει; μεγαλώνει το εύρος του zoom στο 10x χωρίς απώλειες στην ποιότητα της εικόνας, και στη μέγιστη ανάλυση του αισθητήρα (16.2 εκατομμύρια pixels). Είναι και από τις πρώτες Cyber-shot™ με τη νέα λειτουργία Picture Effect, που διευρύνει τις καλλιτεχνικές δυνατότητες χωρίς την ανάγκη λογισμικού επεξεργασίας εικόνας.


Καλύτερες φωτογραφίες και εγγραφή Full HD βίντεο…

Η WX30 διαθέτει τον αισθητήρα υψηλής ευαισθησίας Exmor R™ CMOS με την ανάλυση των 16.2 ενεργών megapixel. Έτσι τραβάτε φωτογραφίες ή Full HD βίντεο και το δώρο είναι εκπληκτική λεπτομέρεια εικόνας σε πολύ χαμηλά επίπεδα ψηφιακού θορύβου, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η νέα λειτουργία ‘Clear Image Zoom’, στη σειρά φωτογραφικών μηχανών Cyber-shot™ ενισχύει τη μεγέθυνση χωρίς να ελαττώνει τον αριθμό των pixels στην τελική εικόνα. Η μοναδική τεχνολογία της Sony, ‘By Pixel Super Resolution’ ενισχύει ακόμη περισσότερο το 5x οπτικό zoom της WX30, επιτρέποντας τη λήψη εικόνων πλήρους ανάλυσης (16.2 megapixels) με ένα zoom έως και 10x.

Η δε τεχνολογία ‘By Pixel Super Resolution’ βελτιώνει επίσης, σημαντικά την ποιότητα των φωτογραφιών που τραβάτε κατά τη διάρκεια εγγραφής βίντεο. Με ένα πάτημα στο κουμπί του κλείστρου, η λειτουργία ‘Dual Rec’ καταγράφει φωτογραφίες μεγέθους 12 megapixel, με εκπληκτικές λεπτομέρειες, χωρίς να χρειαστεί να διακόψετε την εγγραφή του Full HD βίντεο.

Βελτιωμένο και το SteadyShot Active Mode* με ένα επιπλέον ηλεκτρονικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας –τόσο για κάθετες, όσο και οριζόντιες κινήσεις– και αντισταθμίζει το κούνημα της μηχανής όταν τραβάτε Full HD βίντεο με την WX30. Σε οποιαδήποτε ρύθμιση του zoom, θα απολαύσετε εξαιρετικά, ευκρινή σταθερά βίντεο, ακόμη και αν τραβάτε σκηνές, ενώ περπατάτε.

Το αγαπητό μας ‘πανόραμα’…

Η λειτουργία Intelligent Sweep Panorama έχει πλέον δυνατότητα λήψης HR (High Resolution), επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε πανοραμικές εικόνες μεγέθους 42.9 megapixel που κόβουν την ανάσα. Σαρώστε τη σκηνή περιστρέφοντας τη μηχανή και απολαύστε το αποτέλεσμα αφού τη συνδέσετε σε μια HD TV, ή κάντε zoom-in στην εικόνα στο PS3 για να αποκαλύψετε και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Η λειτουργία 3D Still Image εξασφαλίζει συγκλονιστικές φωτογραφίες 3D, χωρίς να χρειάζεστε καμιά τεράστια, ογκώδη μηχανή με στερεοσκοπικούς φακούς: μια φορά το κουμπί του κλείστρου και το 3D Still Image φροντίζει να τραβήξει ένα ζεύγος καρέ σε γρήγορη διαδοχή, αφού επεξεργαστεί την πληροφορία για το βάθος πεδίου, ώστε να δημιουργήσει μια εντυπωσιακή τρισδιάστατη φωτογραφία.

Οι λειτουργίες 3D Sweep Panorama και Sweep Multi Angle αποτελούν επιπλέον επιλογές που προσφέρει η WX30 για τρισδιάστατες λήψεις.

Η δε λειτουργία Picture Effect κάνει το ντεμπούτο της στη σειρά φωτογραφικών μηχανών Cyber-shot™ και με την WX30, διευρύνοντας τις καλλιτεχνικές επιλογές σας με μια σειρά από ενσωματωμένα στη μηχανή εφέ – απλά πιέστε το κουμπί του κλείστρου και θα εμφανιστούν επτά επιλογές για να διαλέξετε το εφέ που επιθυμείτε: HDR Painting, Rich-tone Monochrome, Miniature, Toy Camera, Partial Colour, Pop Colour και Soft High-key.

Τέλος το uperior Auto mode αναγνωρίζει μια μεγάλη γκάμα από συνθήκες λήψης, ρυθμίζοντας την έκθεση και τις άλλες παραμέτρους για ένα αποτέλεσμα επαγγελματικού στυλ, με φωτογραφίες χαμηλού ψηφιακού θορύβου και υψηλού δυναμικού εύρους. Τι άλλο;

Η νέα compact, Cyber-shot WX30 της Sony με το υπέροχο στυλ, θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τον Οκτώβριο του 2011.

Cyber-shot WX30: Βασικά specs…

Ενεργά Pixel – Περίπου 16.2 Megapixel
Αισθητήρας εικόνας – Τύπου 1/2.3 (7.77 mm) “Exmor R™ CMOS”
Επεξεργαστής – BIONZ
Φακός0 – “Carl Zeiss Vario-Tessar”
Zoom – 5x (οπτικό) / 10x Clear Image Zoom στη μέγιστη ανάλυση
Ευρυγώνια λήψη – 25 mm
ISO3200
Λειτουργία Intelligent Sweep Panorama – Ναι
Λειτουργία 3D Sweep Panorama – Ναι
Λειτουργία Sweep Multi Angle – Ναι
Μέγεθος οθόνης LCD – 7,5 εκ. (3.0”)
Διάρκεια μπαταρίας – 115 λεπτά (230 λήψεις) – Κατά τα πρότυπα της CIPA με την LCD ενεργοποιημένη
Σύστημα σταθεροποίησης εικόνας – Optical SteadyShot
Εγγραφή βίντεο – Full HD 1080/50i φορμά AVCHD
Εσωτερική μνήμη – Περίπου 19 MB
Διαστάσεις σε χλστ. κατά προσέγγιση (ΠxΥxΒ) – 92,2 x 51,9 x 19,1
Βάρος (μόνο σώμα, χωρίς κάρτα μνήμης και μπαταρία) – Περίπου 100 γραμ.
Διαθέσιμα χρώματα – Μαύρο, Ασημί, Χρυσό, Ροζ και Βιολετί.