Η Κίνα φαίνεται πλέον πως έχει σαν στόχο να ετοιμάσει ένα όνομα για τον εαυτό της και να το κάνει και μέσω ρεκόρ. Σε μερικές δεκαετίες έχει φτάσει και πάει να ξεπεράσει τη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη. Τώρα και στα… βαθιά.

Με μια ισχυρή βιομηχανική βάση που υπάρχει στη χώρα, δημιουργήθηκε το Jialong ένα υποβρύχιο σκάφος που δοκιμάζεται από τους Κινέζους επιστήμονες σε μια προσπάθεια να εκτελέσουν την βαθύτερη κατάδυση στον κόσμο.

Το επανδρωμένο σκάφος θα ετοιμαστεί το 2012 να φτάσει τα 7.000 μέτρα (22,966 πόδια) κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, μετά από αρκετές δοκιμές φυσικά.

Το Jiaolong έχει ήδη καταφέρει να φτάσει τα 5.057 μέτρα σε διεθνή ύδατα στον Ειρηνικό κάτι που σημαίνει πως το έχει λειτουργήσει σε “περισσότερο από το 70% των θαλασσών του κόσμου,” σε σχέση με το βάθος, σύμφωνα με τον υπεύθυνο επιχειρήσεων κατάδυσης, Wang Fei.

Αν το Jialong είναι επιτυχημένο του χρόνου τότε το ιαπωνικό Shinkai 6500 που έφτασε τα 6.527 μέτρα τον Αύγουστο του 1989 θα χάσει τη θέση του στα βιβλία των ρεκόρ.