Η εταιρία Metal Storm και η TASER αναπτύσσουν τα λεγόμενα “less-than-lethal ammunition”, πυρομαχικά με την ονομασία MAUL.

Είναι ένα σύστημα με ταχείας διάθεσης 12 επιπέδων εκτοξευτήρα. Το μικρό tiny 800 γραμμαρίων MAUL μπορεί να μπει σε ένα τυφέκιο εφόδου και θα πυροβολήσει μέχρι και πέντε σφαίρες που σε καθιστούν ‘ανίκανο’ όπως με τη λειτουργία Neuro Muscular όπως ένα κλασικό, χειροκίνητο TASER.

Μέχρι πρόσφατα το όλο concept του όπλου έχει αλλάξει λίγο και από την εποχή της πυρίτιδας η ‘αρχή’ είναι ίδια. Μια δεκαετία πριν η Metal Storm ανέπτυξε ένα νέο ψηφιακό όπλο που έχει περισσότερη σχέση με έναν εκτυπωτή inkjet παρά με κανονικά πυρομαχικά.

Τα ‘πυρομαχικά’ τοποθετούνται μέσα σε γεμιστήρα και πυροδοτούνται ηλεκτρικά ενώ μπορεί δε να γίνει και μείξη πυρομαχικών με κανονικά και ‘ηλεκτρονικά’ και να επιλέγει ο χρήστης.

Ένα γέμισμα πέντε ‘σφαιρών’ γίνεται σε δύο δευτερόλεπτα και κάθε σφαίρα μπορεί να ‘αδρανοποιήσει’ όπως το TASER.

Η Metal Storm έχει υπογράψει με την TASER για την ανάπτυξη ενός πυρομαχικού με ταχεία χρήση και ονομάζεται “MAUL rapid-fire 12-gauge launcher”.

Η ισχύς ενός 800 γραμμαρίων MAUL είναι μεγαλύτερη από το… μέγεθος του ενώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από πιστόλι..

Όταν θα έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη, το MAUL θα λειτουργεί σε ημι-αυτόματη λειτουργία και θα πυροβολεί το Extended Range Electronic Projectile (XREP) TASER πυρομαχικό, όσο γρήγορα μπορεί μια σκανδάλη και με βεληνεκές 35 μέτρα.