Ο όρος είναι “Dynamic Charging,” και να τον έχετε στο νου αφού θα είναι κάτι που θα μας απασχολήσει την δεκαετία αυτή όλο και περισσότερο…

Το σύστημα αναπτύσσεται από τον εταιρία HaloIPT και την Drayson Racing Technologies.

Η εταιρία HaloIPT έχει ήδη δημιουργήσει μια σειρά από συστήματα δυναμικής φόρτισης για επιβατικά αυτοκίνητα που είναι στατικά, με την μπαταρία του οχήματος να φορτίζεται όταν το όχημα έχει παρκάρει με πομπό μέσα στο δρόμο.

Στην αγωνιστική έκδοση της τεχνολογίας τα αυτοκίνητα θα φορτίζονται εν κινήσει (on the fly), από μια σειρά από πομπούς που βρίσκονται στην άσφαλτο μέσα στην πίστα, σύστημα που προτείνεται και για επιβατικά οχήματα μαζί με την εταιρία μηχανολογίας Ingenieurgesellschaft Auto und Verkehr.

Η τεχνολογία – που θυμίζει τους γνωστούς παιδικούς… αυτοκινητοδρόμους !, είναι όπως λένε οι άνθρωποι, ανθεκτικοί σε κακές ευθυγραμμίσεις ανάμεσα σε μπαταρία και πομπό και μπορεί να κάνει κατανομή της ισχύος ‘με ευφυία’ ανάμεσα σε πολλούς πομπούς.

“Η Δυναμική Ασύρματη φόρτιση – Dynamic wireless charging – θα μπορεί να αλλάξει εντελώς τα δεδομένα επιτρέποντας σε ηλεκτρικά οχήματα να αγωνίζονται για μια μακρά περίοδο χωρίς να υπάρχει ανάγκη για τις βαριές μπαταρίες,” είπε ο Λόρδος (…) Lord Paul Drayson, συνιδρυτής της Drayson Racing που μίλησε δε και για ταχύτητες που θα ξεπερνούν τα 350 χιλιόμετρα/ώρα.

Μέχρι στιγμής και όπως λέει το gizmag.com, το πειραματικό όχημα E-Quickie έχει επιδείξει με 50 χιλιόμετρα/ώρα το δεδομένο, ένα όχημα που κατασκευάστηκε από το γερμανικό Karlsruhe University of Applied Sciences, και μετά από 40 γύρους σε μια πίστα τέτοιου τύπου.

Μια συνταρακτική εξέλιξη και πολύ… futuristic!