Ναι, είχε μια λογική και τώρα επιβεβαιώνεται από επίσημα χείλη…

Συγκεκριμένα ο Sony Europe κος Phil Rogers επιβεβαιώνει πως το PlayStation Vita θα μπορεί να λειτουργεί και σαν PlayStation 3 χειριστήριο, κάτι που σημαίνει πως θα έχουμε τη δυνατότητα λειτουργίας όπως το Wii U…

Τελικά η Nintendo δεν κάνει το… colpo grosso με το tabletοειδές next-gen μηχάνημα της. Το επερχόμενο πανίσχυρο φορητό μηχάνημα Sony PlayStation Vita μια κατά βάση gaming συσκευή, θα μπορεί να κάνει πολλά μαζί με το PlayStation 3 – προφανώς και τον αντικαταστάτη του…

Η επιβεβαίωση έρχεται από τον Mr Sony Europe R&D manager Phil Rogers που μίλησε στο Develop Conference 2011 μέσω του Eurogamer.

“Θα μπορείς να δουλέψεις μια οθόνη από ένα παιχνίδι του PS3 για παράδειγμα,” είπε. “Το PS3 θα στέλνει δεδομένα στο Vita και το Vita θα τα δείχνει,” είπε, ενώ το Vita με το γυροσκόπιο τους, τις δύο επιφάνειες αφής κ.ο.κ θα δουλεύει και για ένα PS3 παιχνίδι.

Προφανώς με την εξέλιξη αυτή ανοίγονται πολλές δυνατότητες με παιχνίδια που θα στήνονται για το Wii U να έχουν στην ουσία τη δυνατότητα να λειτουργήσουν και από τον συνδυασμό PS3/Vita.

Ο κος Rogers μίλησε για το software αλλά έχει ενδιαφέρον και το hardware. Είπε λοιπόν πως τη επεξεργαστική ισχύς του PS3 κάνει τη δουλειά και το Vita [κάνει] τα “… εντυπωσιακά γραφικά – ή όπως το θέλει κανείς. Έτσι δεν θυσιάζεις την ισχύ του PS3 και της CPU για μια πλούσια εμπειρία στο Vita.”

Στη νέα πλατφόρμα θα στηθούν πολλά χαρακτηριστικά όπως cross-platform παιχνίδι και remote play, με το Vita να λαμβάνει περιεχόμενο από το PS3.

Υπάρχει ακόμη το “…continuation play, που έδειξε η Sony στην E3 συνέντευξη τύπου με το RPG Ruin, εδώ οι παίκτες κάνουν save στο παιχνίδι σε μια πλατφόρμα και συνεχίζουν στην άλλη!