ns-fan-colors-7

Συζητήσεις επί έναν χρόνο και κάτι. Και να. Η Nintendo έριξε το νέο της NX project και παρουσίασε το Nintendo Switch. Στη μάχη, την περίεργη, του mobile gaming και με πολλές εκπλήξεις. Τι θα έχει;

ns-fan-colors-3

Θα είναι Super-Portable: υβρίδιο μιας home κονσόλας και μέρος του portable gaming με τον controller να συνδέεται με το Switch Dock και μετά να συνδέεται με την TV για χρήση home. Η οθόνη έχει ακόμη και kickstand και άρα θα μπορείς να έχεις τα saved data μαζί σου. Η ιδέα ονομάζεται modular multiplayer play με πολλές επιλογές: πολλαπλές κονσόλες μαζί για competitive party play, τα Switch controllers να χωρίζονται και να είναι shared, play-on-the-go λειτουργία ενώ είναι και airplane-safe (…)

Με 7αρα οθόνη: η εταιρία συνεργάστηκε με την Apple βέβαια και φαίνεται πως υπάρχουν σημεία αναφοράς σε κινητά και tablets, όπως η οθόνη. Δεν υπάρχουν technical specs και δεν ξέρουμε αν μιλάμε για high-definition τίτλοι ενώ δεν υπάρχει αφή.

Nintendo Switch Console Mario Zelda Nvidia Joy Con Controllers: η εταιρία τα έχει μετασχηματίσει σε modular τεμάχια που κουμπώνουν στη μονάδα. Το δε Joy-Con Grip λειτουργεί και ως game controller ενώ τα Joy-Cons σύρονται στο portable tablet. Η εταιρία θα εμπορεύεται και τα παραδοσιακά Pro controllers για classic gaming εμπειρία.

Θα χρησιμοποιεί Cartridges: ναι, ο Shigeru Miyamoto αποφάσισαν επιστροφή στα physical cartridges όπως τα 3DS, Gameboy, N64 και το SNES. Φαίνεται να υπάρχει κάτι σα SD Card-sized cartridge.
ns-fan-colors-2

Θα είναι ισχυρό: η Nintendo συνεργάζεται με την NVIDIA:

The Nintendo Switch’s gaming experience is also supported by fully custom software, including a revamped physics engine, new libraries, advanced game tools and libraries. NVIDIA additionally created new gaming APIs to fully harness this performance. The newest API, NVN, was built specifically to bring lightweight, fast gaming to the masses.

Οι custom πλατοφόρμες, το APIS, το software και η GPU λογικά υπόσχονται state-of-the-art gaming εμπειρία. Για να δούμε, Μάρτης του 2017.

ns-fan-colors-1