Έχουμε από την Instagram μερικά νούμερα που δίνουν τροφή για σκέψη. Με λανσάρισμα τον Οκτώβριο του 2010, αυτή η iPhone-only app έχει τώρα περί τις 150 εκατομμύρια εικόνες από τα 7 εκατομμύρια των χρηστών της. Κάθε ημέρα δε προστίθενται και 1.3 εκατομμύρια φωτογραφίες. Αυτό είναι 900 φωτογραφίες το λεπτό, ή 15 το δευτερόλεπτο.

Το που θα φτάσει βέβαια αυτή η εφαρμογή που είναι μόνο για iPhone μένει να φανεί. Τον περασμένο Ιούνιο το Instagram ανέφερε μια βάση δεδομένων της τάξης των 5 εκατομμυρίων και αυτό σημαίνει πως είχε ‘χτυπήσει’ στο πιο σημαντικό σημείο της ανάπτυξης.

Ένα εκατομμύριο χρήστες τον μήνα είναι ένα σημαντικό νούμερο. Ο ιδρυτής Kevin Systrom είπε πως η εταιρία έχει σχέδια να επεκταθεί στο Android, σημείωσε δε πως θα μείνει για την ώρα μόνο στον χώρο των φορητών συσκευών. Το Instagram δεν έχει φανερώσει πως και αν σκοπεύει να επεκταθεί στα Blackberry ή αλλά λειτουργικά συστήματα.

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, το Flickr για παράδειγμα είναι πολύ πιο μπροστά. Τον περασμένο Σεπτέμβρη ο γίγαντας των φωτογραφιών ανέφερε πως  έχει την φωτογραφία με την οποία έχει συμπληρώσει τις 5 δισεκατομμύρια φωτό….

Ως άλλο μέτρο σύγκρισης, το Facebook έχει μαζέψει έως και 750 εκατομμύρια φωτογραφίες από την περασμένη Πρωτοχρονιά…