… καθηλωμένος ο στόλος δοκιμών.

Το F-35 λοιπόν σε νέες τεχνικές περιπέτειες και προσωρινή καθήλωση.

Το αμερικανικό στρατιωτικό κατεστημένο και η Lockheed Martin έχει καθηλώσει τον στόλο των F-35 fleet και είναι σε εξέλιξη εσωτερική έρευνα για μια δοκιμή στην οποία στην Αεροπορική Βάση Edwards υπήρξε απώλεια ισχύος.

Το αρμόδιο γραφείο του Πενταγώνου για το Πρόγραμμα του F-35, (Joint Program Office) σημείωσε πως είναι προληπτική κίνηση ενώ το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε πως και τα 20 F-35 δεν θα πετάξουν μέχρι να βρεθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα. Το ζήτημε βρέθηκε να έχει προκύψει στο F-35 Integrated Power Package, σύστημα υπεύθυνο για την εκκίνηση της μηχανής του αεροσκάφους.

“Μόλις αξιολογηθούν τα στοιχεία θα αρθεί η απαγόρευση, είπε το JPO. Προβλήματα πάντως προκύπτουν διαρκώς από το 2010 με όλο τον στόλο των F-35 να έχει καθηλωθεί τουλάχιστον 3 φορές για μηχανικούς λόγους.

Πολλά τα παράπονα και τα ζητήματα για το F-35 με πιο πρόσφατο ένα ζήτημα με το software από την άλλη τα πρώτα F-35 παραγωγής παραδόθηκαν στη βάση Eglin.

Κολοσσιαίο…

Τα επόμενα 20 χρόνια, κάπου 2.500 τεμάχια θα αγοραστούν από τις ΗΠΑ με κόστος ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ $382 δισ,, ενώ οκτώ χώρες έχουν θέλουν να αγοράσουν άλλα 750 F-35…