… ενώ μειώθηκε στις ΗΠΑ οι κατανάλωση σε οικιακή ψυχαγωγία.

Συνολικά άνοδος στις ΗΠΑ για τις πωλήσεις ταινιών σε Blu-ray αλλά και κάθε τύπους δίσκων. Συνολικά τα νέα νούμερα από την άλλη, δείχνουν πτώση στον χώρο του home entertainment.

Άνοδος υπάρχει όμως και στις ενοικιάσεις μέσα από συνδρομές και τοπικά σημεία πώλησης ενώ όπως λέει έρευνα της DEG: The Digital Entertainment Group που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, είχαμε μείωση σε διασκέδαση μέσω των παραδοσιακών βίντεο κλαμπ.

Συνολικά στις ΗΠΑ για προϊόντα οικιακή ψυχαγωγίας όπως και DVD, video on demand και online streaming, σημειώθηκε πτώση 5% στα $8.3 δισ. στο πρώτο μισό του 2011 αν και πολλοί αποδίδουν τα νούμερα και σε έλλειψη μεγάλων blockbuster όπως το “Avatar” πριν από έναν χρόνο.

Οι πωλήσεις Blu-ray και DVD συνδυασμένες στο πρώτο μισό του χρόνου έπεσαν 18% στα $3.9 δισ. ενώ υπήρξε πτώση στο παραδοσιακό DVD σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Αλλά τα Blu-ray, τα δισκάκια υψηλής ευκρίνειας, κέρδισαν από μόνα τους 10% σε πωλήσεις κάτι που οι αναλυτές σημειώνουν πως οφείλεται στο ότι νιώθουν πιο άνετα με το μέσο οι καταναλωτές.

Τα σπίτια με Blu-ray συμβατά μηχανάκια αυξήθηκαν ακόμη 2 εκατομμύρια στα 31.6 εκατομμύρια ενώ αύξηση εκτός από τα Blu-ray δισκάκια είχαμε και σε ψηφιακές πωλήσεις και στο video-on-demand που δίνουν μεγαλύτερα ποσοστά στα στούντιο, όπως είπε η DEG.

Στις online streaming υπηρεσίες όπως τη Νetflix Inc είχαμε αύξηση 46% ενώ σε ενοικιάσεις από εταιρίες όπως η Redbox της Coinstar Inc, είχανε αύξηση 40% επιπλέον.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι streaming επιλογές αν και αυξήθηκαν είναι στο μισό του τζίρου των Blu-ray και DVD που σε έξι μήνες έφτασαν το $1.6 δισ.

Οι αναλυτές λένε πως τα blockbuster του 2ου εξαμήνου όπως τα “Harry Potter and the Deathly Hallows — Part 2” και “Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides,” θα δώσουν άνοδο.

Το Digital Entertainment Group ενσωματώνει την ανάλυση 70 εταιριών όπως Walt Disney Co και Time Warner Inc unit Warner Bros. αλλά και κατασκευαστών hardware.