… όπως λέει ο Sony Computer Entertainment CEO Jim Ryan. Ο άνθρωπος της Sony λέει πως το να πάνε όλα ομαλά για το ξεκίνημα της καριέρας του PlayStation Vita είναι κρίσιμο για την ιαπωνική εταιρία…

Ο προκάτοχος του Vita το PSP  έκανε μια λαμπρή πορεία στην αγορά και όλα δείχνουν πως θα συνυπάρχει έστω κα για κάποιες αγορές με το τετραπύρηνο αυτό ‘τέρας’ σε δυνατότητες αλλά με το λανσάρισμα του PlayStation Vita νωρίς το 2012 για την Ευρώπη και το Ιαπωνικό ξεκίνημα  στα τέλη του έτους φέτος, η Sony ξέρει πως δεν μπορεί παρά να… εκτελέσει ένα αστεράτο λανσάρισμα.

Ο Ryan είπε στο CVG της Future Publishing πως βασικός στόχος π.χ στη Βρετανία είναι να έχει το Vita το πιο τέλειο ξεκίνημα ενώ πιστεύει πως θα υπάρχουν παιχνίδια που θα κάνουν τη διαφορά για το Vita – άλλωστε και επαυξημένη πραγματικότητα θα είναι στα ‘όπλα’ της μηχανής αυτής…

“Η ποιότητα του περιεχομένου ξεπερνά ότι είχαμε στο παρελθόν [στο ίδιο στάδιο], και όχι μόνο για το PSP,” είπε ο άνθρωπος της Sony που είπε πως το να marketάρει κανείς ένα άριστο περιεχόμενο είναι και κάτι πολύ θετικό.

Το ενδιαφέρον είναι πως για το φθινόπωρο του 2012 μίλησε για “…heavy guns” από άλλες εταιρίες που θα μπουν στη λίστα της πλατφόρμας ενώ τα επόμενα Χριστούγεννα θα υπάρχει επιπλέον νέο υλικό.

Το PlayStation 4;

Ο Ryan ρωτήθηκε και για το PlayStation 4 και απάντησε… διπλωματικά: “Το μόνο στο οποίο εστιάζω είναι το PS3,”  είπε και τα 50 εκατομμύρια των PS2 δεν τα ξέχασε ενώ η Sony πιστεύει πως τα “…22 των  PS3, δείχνουν πως υπάρχει δρόμος ακόμη.”

Εμείς από την άλλη επιμένουμε: Μάρτης 2013…