Το PS3 ήταν η κορυφαία σε πωλήσεις κονσόλα στο Amazon.com την Τετάρτη αμέσως μετά την ανακοίνωση της μείωσης τιμής…

Οι κονσόλες PS3 και τα παιχνίδια του κατέλαβαν τις τέσσερις από τις πέντε top θέσεις στο Amazon και τη λίστα του Movers & Shakers.

Όπως λέει ο Sony Computer Entertainment America CEO κος Jack Tretton τώρα το μηχάνημα είναι πιο “…προσβάσιμο” για τους περισσότερους με τη νέα τιμή ενώ γενικά παρατηρούμε μια σημαντική προσπάθεια της βιομηχανίας των βίντεοπαιχνιδιών να ‘τραβήξουν’ χρήμα από την αγορά όσο πιο γρήγορα γίνεται χωρίς να περιμένουν στις γιορτές ώστε να αντισταθμίσουν τι κακό πρώτο εξάμηνο.

Τι να κάνει ο υποψήφιος αγοραστής;

Πριν λίγες ημέρες η Nintendo μείωσε την τιμή του φορητού 3DS που υποφέρει στις πωλήσεις λόγω του 3D του και όχι μόνο, ενώ η Sony εδώ και λίγες ημέρες έχει μειώσει την τιμή του PS3 μετά την έκθεση Gamescom στην Κολωνία της Γερμανίας.

Η Sony έχει πουλήσει 50 εκατομμύρια PlayStation 3 κονσόλες από το Νοέμβριο του 2006 ενώ με τη μείωση της δαπάνης για videogames που είναι στο μείον 5% φέτος σε σύγκριση με το 2010, οι κατασκευαστές κονσολών μπορούν με τις μειώσεις τιμών να αναθερμάνουν την αγορά όπως είπε στο USA Todayo ο αναλυτής της Wedbush Securities κος Michael Pachter που χαρακτήρισε την κίνηση της Sony “…τολμηρή” αφού το κάνει πριν τις γιορτές.

Ο ίδιος αναλυτής σημείωσε πως οι πωλήσεις PS3 μπορούν να αυξηθούν κατά 20% με 30% ενώ ειδικά για την αμερικανική αγορά το ζήτημα είναι και η κίνηση της Microsoft καθώς αναμένεται να πληγωθούν οι πωλήσεις Xbox 360.

Ο δε ειδικός αναλυτής Jesse Divnich υπολογίζει πως τα παιχνίδια υψηλής ευκρίνειας θα δουν αύξηση 14% με 19% τη φετινή περίοδο γιορτών ενώ τα PS3 και Xbox 360 δίνουν HD βίντεο με το Wii να έχει σοβαρό πρόβλημα εδώ. Στις δε ΗΠΑ οι πωλήσεις PS3 αναμένεται να αυξηθούν και με βάση το deal της ιαπωνικής εταιρίας με το DirecTV για να παρέχεται ένα δημοφιλές πακέτο σπορ στην Αμερική το NFL Sunday Ticket.

Και τα σπορ έχουν μεγάλο κοινό πάντα…