Ο κύριος Keel που το δημιούργησε λέει πως το Motocrossboard δεν είναι ένα skateboard…

Είναι μια “…λight motorcycle that the rider stands on while controlling the throttle and brake with a handheld control unit”. Με άλλα λόγια μια μηχανή που έχει γκάζι φρένο και ρυθμίζει κανείς εύκολα την κίνηση.

Το αρχικό πρωτότυπο το έχουν επιλέξει δε οι άνθρωποι του Βarber Vintage Motorsports Museum, ένα μουσείο στην Alabama των ΗΠΑ, μουσείο που θεωρείται το μεγαλύτερο στον κόσμο για μηχανές. Εκεί θα βρεθεί το αρχικό MXB MOTO-MX πρωτότυπο.

Τα μηχανήματα αυτά πάντως είναι έτοιμα για το εμπόριο…

Ο κος Keel τα θεωρεί μια φυσική εξέλιξη των αθλημάτων με επιφάνειες όπως τα skate και όχι μόνο., Ο αναβάτης μπορεί να κατευθύνει ένα Motocrossboard με το βάρος και την κλίση του ενώ το κάνει όπως το snowboarding με τον Keel να λέει όμως πως η εκμάθηση του Motocrossboard είναι ευκολότερη από το snowboard.

Μετά από 10 χρόνια σκληρής δουλειάς τέσσερα Motocrossboards θα βγουν στην αγορά όπως λέει το gizmag:

Είναι το 2012 MXB Shocker, πιο ελαφρύ από το μοντέλο του 2011 με βάρος μόλις 30 κιλά. Θα φτάσει τα 29 χλμ/ώρα ενώ η επιλογή θα γίνεται είτε με ένα SLA battery pack και αυτονομία 12.8 χιλιόμετρα, είτε με το LiFePO4 battery pack που θα φτάνει τα 58 χιλιόμετρα.

Το 2012 MXB Shocker έχει από $1,699 μέχρι και $2,399…