NEX-7: μια compact κάμερα ‘όλα-σε-ένα’, με εναλλάξιμους φακούς και ανάλυση 24.3 megapixel – και 100% στιλ…

Με μια ματιά:

  • Αισθητήρας Exmor APS HD CMOS με 24.3 ενεργά megapixel
  • Γρήγορη αυτόματη εστίαση με άμεση απόκριση και ο μικρότερος χρόνος υστέρησης κλείστρου στον κόσμο (0,02 δευτερόλεπτα)
  • Νέο, γρήγορο και προσαρμόσιμο σύστημα χειρισμού TRINAVI
  • Υψηλής ανάλυσης εικονοσκόπιο XGA OLED TruFinder και ενσωματωμένο φλας
  • Full HD βίντεο σε 50p/25p, χειροκίνητη εστίαση, πλήρης έλεγχος έκθεσης (P/A/S/M) και βελτιωμένος ήχος
  • Συνεχόμενη λήψη 10 fps (σε λειτουργία προτεραιότητας ταχύτητας)

Είναι από τις μηχανές που περιμέναμε περισσότερο και σίγουρα ένα ‘it’ μηχανάκι για το 2011. Η Sony έχει βάλει στόχο: επαγγελματικής ποιότητας εικόνα και δημιουργικές λειτουργίες με λίγη… γοητεία από την α NEX-7

Ελαφριά…

Με σώμα από κράμα μαγνησίου για εξαιρετική αντοχή και εμφάνιση, η NEX-7 ζυγίζει περίπου 291 γραμ. (μόνο το σώμα), γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα βολική για όσους ταξιδεύουν.

Νέος αισθητήρας…

Η NEX-7 είναι εφοδιασμένη με το εξελιγμένο αισθητήρα Exmor APS HD CMOS που έχει και η a77 .  Η ανάλυση είναι στα 24.3 ενεργά megapixel και ο αισθητήρας ταιριάζει απόλυτα με την τελευταία, αναθεωρημένη έκδοση του επεξεργαστή εικόνας BIONZ της Sony.

Οι ιάπωνες μιλούν για έναν μοναδικό συνδυασμό αισθητήρα και επεξεργαστή που εξασφαλίζει εξαιρετικά ταχεία απόκριση των λειτουργιών λήψης, αλλά και εξαιρετική ποιότητα εικόνας με ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα ψηφιακού θορύβου όταν τραβάτε φωτογραφίες ή Full HD βίντεο.

Υπερ-υψηλή και η ευαισθησία που εκτείνεται απο τα ISO 100 έως ISO 16000 για καθαρές εικόνες, με χαμηλό θόρυβο σε εσωτερικούς χώρους με ανεπαρκή φωτισμό ή κατά το σούρουπο.

Η απόκριση των λειτουργιών έχει επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο με έναν χρόνο υστέρησης του κλείστρου μόλις 0,02 δευτερόλεπτα – ο μικρότερος για οποιαδήποτε ψηφιακή μηχανή με εναλλάξιμους φακούς στον κόσμο. Η γρήγορη, ακριβής αυτόματη εστίαση (AF) έχει βελτιωθεί με νέα λειτουργία Object Tracking, η οποία κρατά τον επιλεγμένο στόχο εστιασμένο με ακρίβεια, ακόμη και αν αυτός κινείται μέσα στο κάδρο.

Νέος σχεδιασμός χειριστηρίων…

Είναι εντελώς νέα. Η NEX-7 προσφέρει εύκολο και άμεσο έλεγχο των δημιουργικών χαρακτηριστικών μέσω του νέου, έξυπνου συστήματος ελέγχου TRINAVI. Οι δύο περιστροφικοί διακόπτες ελέγχου στο επάνω μέρος της μηχανής συμπληρώνονται από έναν ‘τροχό’ ελέγχου. Πατώντας το κουμπί πλοήγησης περιηγείστε κυκλικά στις διάφορες επιλογές λήψης. Έτσι, οι λάτρεις της φωτογραφίας μπορούν να κάνουν τις δικές τους ρυθμίσεις και να διαμορφώσουν την εικόνα τους με την ευελιξία που προσφέρει μια μηχανή DSLR.

Το πιο hi tech εικονοσκόπιο…

Η NEX-7 είναι επίσης η πρώτη compact φωτογραφική μηχανή που διαθέτει XGA OLED TruFinder™ για μεγαλύτερη ακρίβεια στο καδράρισμα και την εστίαση. Αυτό το ηλεκτρονικό εικονοσκόπιο ακριβείας δίνει μια γεμάτη λεπτομέρειες επισκόπηση εικόνας με υψηλή αντίθεση και μεγάλη φωτεινότητα, τόσο των φωτογραφιών, όσο και των βίντεο. Έχει περίπου 100% κάλυψη πεδίου και ευρύ οπτικό πεδίο που ανταγωνίζεται επαγγελματικής κλάσης οπτικά εικονοσκόπια. Υπάρχει δυνατότητα προβολής στην οθόνη πλέγματος γραμμών (κανάβου) και σταθμήμετρου για μεγαλύτερη ακρίβεια στο καδράρισμα.

Το εικονοσκόπιο XGA OLED Tru-Finder™ συμπληρώνεται από μια οθόνη Xtra Fine LCD των 7,5 εκ. (3.0″), η οποία μπορεί να ρυθμιστεί μέχρι και σε κλίση 90° επάνω και 45º κάτω, για εύκολη επισκόπηση σε οποιαδήποτε θέση λήψης. Η τεχνολογία TruBlack εξασφαλίζει εξαιρετικές λεπτομέρειες και υψηλή αντίθεση, ενώ μειώνει σε μεγάλο βαθμό τις ανακλάσεις στην οθόνη.

Και βίντεο σε νέο φορμά…

Με το πάτημα ενός κουμπιού, η NEX-7 τραβάει Full HD βίντεο σε φορμά AVCHD με υψηλής ποιότητας στερεοφωνικό ήχο. Υποστηρίζοντας και το νέο φορμά AVCHD Progressive (Ver. 2.0)* υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ ταχύτητας 50p ή 25p, για πανέμορφα βίντεο με ομαλή ροή εικόνας και εξαιρετική λεπτομέρεια. Όσον αφορά τη λήψη φωτογραφιών, η λειτουργία Object Tracking επιτρέπει την επιλογή ενός αντικειμένου-στόχου στο οποίο επικεντρώνεται συνεχώς και με ακρίβεια η αυτόματη εστίαση, ακόμη και αν το αντικείμενο κινείται.

Για πιο δημιουργικούς…

Η χειροκίνητη εστίαση είναι πλέον εφικτή και κατά τη διάρκεια της εγγραφής βίντεο. Οι προχωρημένοι χρήστες μπορούν επίσης να έχουν πλήρη έλεγχο για τη δημιουργία της τέλειας εικόνας βίντεο με τις επιλογές Programme, Aperture/Shutter Priority και all-Manual (PASM). Η ποιότητα του στερεοφωνικού ήχου βελτιώθηκε, μέσω αναθεώρησης της συνδεσμολογίας, για χαμηλότερα επίπεδα θορύβου από το περιβάλλον, ειδικά σε σκηνές χωρίς άλλους ήχους.

Σε λειτουργία προτεραιότητας ταχύτητας, η NEX-7 καταγράφει γρήγορες σκηνές δράσης με ρυθμό μέχρι και 10 fps – η ταχύτερη λήψη ριπής στον κόσμο από φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς και χωρίς καθρέπτη.

Δόξα στα… εφέ!

Η λειτουργία Picture Effect παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην NEX-C3, και απλοποιεί τη δημιουργία εξελιγμένων καλλιτεχνικών εφέ με σύστημα ‘in camera’, χωρίς να υπάρχει ανάγκη χρήσης κάποιου PC ή προγράμματος επεξεργασίας εικόνας. Υπάρχουν πλέον 11 διαφορετικές λειτουργίες και 15 τύποι εφέ, μεταξύ των οποίων το νέο new HDR Painting, Soft Focus, Miniature, Rich-Tone Monochrome και Rich-Tone Mono. Υπάρχει επίσης μια πλούσια συλλογή άλλων λειτουργιών καλλιτεχνικής απεικόνισης, όπως τα 3D Sweep Panorama, Soft Skin, Auto HDR, Handheld Twilight και Anti Motion Blur Modes.

Η NEX-7 είναι εφοδιασμένη με μια υποδοχή αξεσουάρ (Accessory Shoe), η οποία διαθέτει σύστημα Auto-lock, και παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε φωτογραφική μηχανή E-mount. Αυτή η υποδοχή, διευρύνοντας τις δυνατότητες για προχωρημένες εφαρμογές στις λήψεις σας, υποστηρίζει αξεσουάρ όπως τα φλας HVL-F58AM, F43AM και F20AM, το φλας για λήψεις μάκρο HVL-MT24AM Macro Twin Flash Kit και την προσαρτώμενη οθόνη CLM-V55 Clip-on LCD Monitor.

Φακοί και αξεσουάρ

Ο πρώτος στον κόσμο προσαρμογέας φακών με ενσωματωμένη Τεχνολογία Ημιδιαπερατού Καθρέπτη, ο Mount Adaptor LA-EA2, πωλείται ως προαιρετικό αξεσουάρ και επιτρέπει την αυτόματη εστίαση με ανίχνευση φάσης με όλους σχεδόν τους φακούς A-mount, τόσο για λήψεις φωτογραφιών, όσο και βίντεο.

Η μαλακή θήκη μεταφοράς LCS-ELC7 από γνήσιο δέρμα, συνδυάζει μία εφαρμοστή θήκη για το σώμα της μηχανής και μία για τον φακό, για την προστασία τους  από γδαρσίματα και σκόνη, και προορίζεται αποκλειστικά για την NEX-7. Συμπληρώνεται απο τον ιμάντα ώμου STP-XH70, ο οποίος είναι κατασκευασμένος από το ίδιο υλικό.

Η ultra-compact α NEX-7 με εναλλάξιμους φακούς της Sony, θα είναι διαθέσιμη από αυτό τον Νοέμβριο…