Όπως η α77 έτσι και η α65 της Sony είναι το νέο πουλέν της εταιρίας που κάνει το φθινόπωρο φωτογραφικό! Με 24.3 megapixel και λήψη με Αυτόματη Εστίαση ρεκόρ: 12 fps για την a65…

Και η a65 χρησιμοποιεί την τεχνολογία Ημιδιαπερατού Καθρέπτη ενώ η α65 φτάνει τα 10 fps και χρησιμοποιεί τον αισθητήρας Exmor APS HD CMOS με 24.3 ενεργά megapixel όπως και το βελτιωμένο επεξεργαστής BIONZ της εταιρίας…

Παγκόσμια πρωτιά και της a65: τ εικονοσκόπιο XGA OLED Tru-Finder™ με προσαρμόσιμη προβολή πληροφοριών…

Υπάρχει ακόμη η λειτουργία Quick AF στο Full HD βίντεο, συμβατότητα με φορμά AVCHD Progressive, και ευελιξία στον έλεγχο έκθεσης (P/A/S/M) σε λειτουργία χειροκίνητης εστίασης
Νέο design και εργονομία με την πρώτη στον κόσμο* οθόνη Xtra Fine LCD που διαθέτει δυνατότητα ρύθμισης σε τρεις διευθύνσεις και σαγρέ επιφάνεια για σίγουρο, ασφαλή χειρισμό (α77)

Λήψεις με άμεση απόκριση

Η α65 επιτυγχάνει παρόμοια εντυπωσιακή επίδοση των 10fps με την a77 ξεπερνώντας στην πραγματικότητα όλες τις ημι-επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές της αγοράς.

Στην εστίαση η α65 διαθέτει σύστημα AF 15 σημείων με 3 αισθητήρες τύπου σταυρού ενώ η λειτουργία Tracking Focus «κλειδώνει» την ακριβέστατη εστίαση επάνω στο επιλεγμένο κινούμενο αντικείμενο – ακόμα και αν ο στόχος στιγμιαία καλυφθεί από άλλο κινούμενο αντικείμενο.

Η νέα ηλεκτρονική πρόσθια κουρτίνα στο κλείστρο ‘δίνει’ στη μηχανή ελάχιστο χρόνο υστέρησης –περίπου 0,05 δευτερόλεπτα–, επίδοση επαγγελματικής κλάσης.

Όπως και η α77, έτσι και η α65 είναι εξοπλισμένες με τον πρόσφατα εξελιγμένο αισθητήρα Exmor APS HD CMOS της Sony με ανάλυση 24.3 ενεργά megapixel.

Ο αισθητήρας συνεργάζεται με την τελευταία αναθεωρημένη έκδοση του επεξεργαστή εικόνας BIONZ της Sony, ο οποίος διαχειρίζεται τεράστιες ποσότητες δεδομένων απο τον αισθητήρα της μηχανής σε υψηλές ταχύτητες. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός του αισθητήρα και του επεξεργαστή ΒΙΟΝΖ, έχει σαν αποτέλεσμα αξεπέραστες ταχύτητες απόκρισης, αλλά και εκπληκτική ποιότητα εικόνας με ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα ψηφιακού θορύβου όταν τραβάτε φωτογραφίες ή Full HD βίντεο.

Μεγάλο και το εύρος της ευαισθησίας με ISO 100-16000 που μπορεί να επεκταθεί προς τα κάτω μέχρι και στο ISO 50, ενώ σε υψηλότερες τιμές ευαισθησίας, και οι δύο ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές μπορούν να «παγώσουν» σκηνές έντονης αθλητικής δράσης με υψηλές ταχύτητες κλείστρου, ή να καταγράψουν ατμοσφαιρικές εικόνες με χαμηλό θόρυβο, χωρίς τη χρήση φλας.

Οι χαμηλές τιμές ISO σε συνδυασμό με μεγάλους χρόνους έκθεσης είναι ιδανικές για τη δημιουργία καλλιτεχνικών εικόνων με τρεχούμενα νερά, όπως ποτάμια, καταρράκτες κλπ.

Πρώτο στον κόσμο το εικονοσκόπιο με XGA OLED, Tru-Finder. Με απίστευτη ανάλυση των 2359k dot (XGA), αυτό το ηλεκτρονικό εικονοσκόπιο ακριβείας προσφέρει φωτεινή εικόνα υψηλής αντίθεσης με εκπληκτικές λεπτομέρειες και 100% κάλυψη πεδίου, η οποία είναι 10 φορές υψηλότερη από αυτή των συμβατικών ηλεκτρονικών εικονοσκοπίων– και με το ευρύ του οπτικό πεδίο συναγωνίζεται τα αντίστοιχα εικονοσκόπια επαγγελματικής κλάσης.

Η λεπτομερής πληροφορία για τη λήψη μπορεί να προβληθεί με πέντε διαφορετικούς τρόπους της επιλογής σας. Το αποτέλεσμα της ρύθμισης της έκθεσης, της εξισορρόπησης λευκού και των άλλων ρυθμίσεων μπορείτε να το δείτε σε προεπισκόπιση μέσα στο Tru-Finder και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε επίσης να τσεκάρετε τις μικρορυθμίσεις της εστίασης μέσω ενός τμήματος της εικόνας, το οποίο μεγεθύνεται.

Νέα και η χρήση του Smart Teleconverter προβάλει ένα κεντρικό τμήμα της εικόνας από τον αισθητήρα, μεγεθυμένη. Έτσι μπορείτε να προβάλετε τις συνθέσεις σας με ευκρίνεια στο υψηλής ανάλυσης εικονοσκόπιο XGA OLED Tru-Finder™ και να τις εγγράψετε ως φωτογραφίες των 12 megapixel με συντελεστή ψηφιακού zoom 1.4x ή 2x. Έτσι, δεν υπάρχει λόγος να πάρετε το μάτι σας από τη σύνθεση στο Tru-Finder™ για να ελέγξετε το τελικό αποτέλεσμα – μπορείτε να συγκεντρωθείτε στη δημιουργική σας ασχολία της σύνθεσης του κάδρου.

Μπορείτε επίσης να συνθέσετε και να κάνετε ανασκόπιση τόσο στις φωτογραφίες, όσο και στα βίντεο, στην Xtra Fine LCD οθόνη των 7,5 εκ. (3.0″) με τη ρυθμιζόμενη γωνία κλίσης, η οποία διαθέτει υψηλή ανάλυση (921k dot) και τεχνολογία TruBlack για εξαιρετικές λεπτομέρειες και μεγάλη αντίθεση. Επιπλέον, η α77 διαθέτει την πρώτη στον κόσμο ρυθμιζόμενη οθόνη σε τρεις διευθύνσεις, η οποία παίρνει κλίση και περιστρέφεται ελεύθερα για εύκολη σύνθεση κάδρου σε κάθε γωνία (η LCD της α65 ρυθμίζεται σε 2 διευθύνσεις).

Και Full HD βίντεο…

Η α65 όπως και η α77 διαθέτουν το επιτυχημένο σύστημα λήψης Quick AF Full HD Movie shooting, το οποίο παρουσιάστηκε σε προηγούμενα μοντέλα φωτογραφικών μηχανών με Τεχνολογία Ημιδιαπερατού Καθρέπτη της Sony, αλλά ακόμη πιο βελτιωμένο. Η λειτουργία ανίχνευσης φάσης (Phase Detection) διατηρεί εστίαση μεγάλης ακριβείας κατά τη λήψη βίντεο με θέμα πορτρέτα, ακόμη και όταν το πρόσωπο που βιντεοσκοπείται κινείται.

Ακόμη μια πρωτιά για φωτογραφικές μηχανές APS-C οι οποίες απευθύνονται στο καταναλωτικό κοινό: το Full HD βίντεο υποστηρίζεται πλέον και σε ταχύτητα 50p (progressive) – συμβαδίζοντας με τις πρόσφατες βελτιώσεις του φορμά AVCHD (Ver. 2.0).

Υπάρχει και η λήψη σε 25p για να έχουν τα βίντεό σας μια όμορφη ‘κινηματογραφική’ αίσθηση. Οι δημιουργικές δυνατότητες του βίντεο επεκτείνονται ακόμη περισσότερο με την προσθήκη χειροκίνητης εστίασης και επιλογών έκθεσης (P/A/S/M), οι οποίες είναι οικείες στους χρήστες φωτογραφικών μηχανών.

Νέος φακός DT 16-50mm F2.8 SSM zoom και… accesorising!

Νέα για την γκάμα των συμβατών A-mount φακών και για τα δύο μοντέλα. Υπάρχει πλέον και ο ιδιαίτερα «φωτεινός» zoom φακό DT 16-50mm F2.8 SSM, ο οποίος προσφέρει ευρυγώνια κάλυψη 16 mm και ήσυχη λειτουργία.

Ο υψηλών επιδόσεων φακός διαθέτει σχεδίαση που τον προστατεύει από σκόνη και υγρασία και με σταθερό μέγιστο διάφραγμα F2.8 προσφέρει zoom περίπου 3x. Οι επιδόσεις του οπτικού συστήματος διασφαλίζεται από δύο ασφαιρικά στοιχεία και τρία στοιχεία από γυαλί μεγάλης πυκνότητας (ED), για την ελαχιστοποίηση της χρωματικής εκτροπής σε όλο το εύρος της εστιακής απόστασης. Ένα εσωτερικό μοτέρ SSM (Super Sonic wave Motor) διασφαλίζει τη γρήγορη και αθόρυβη λειτουργία της αυτόματης εστίασης.

Είναι επίσης διαθέσιμη ως ξεχωριστό αξεσουάρ η κάθετη λαβή VG-C77AM, η οποία είναι ανθεκτική στη σκόνη και την υγρασία και διασφαλίζει άνετο χειρισμό της μηχανής σε περιπτώσεις λήψεων σε κάθετη θέση.

Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και δύο μπαταρίες NP-FM500H InfoLITHIUM, διπλασιάζοντας την αυτονομία της μηχανής περίπου στις 1060 λήψεις μέσω της οθόνης LCD ή 940 λήψεις μέσω του Tru-Finder™, όταν χρησιμοποιείτε σαν μέσο αποθήκευσης Memory Stick PRO Duo™.

Τέλος το compact εξωτερικό φλας HVL-F43AM έχει βελτιστοποιηθεί για άψογα αποτελέσματα με όλες τις φωτογραφικές μηχανές A-mount, με μεγάλη ισχύ εξόδου GN43, ρύθμιση Quick Shift Bounce, ασύρματο έλεγχο και σχεδίαση ανθεκτική στη σκόνη και την υγρασία. Το πακέτο συμπληρώνουν άλλα, νέα αξεσουάρ για το σύστημα A-mount, μεταξύ των οποίων ένα σακκίδιο πλάτης, μαλακές θήκες μεταφοράς, προστατευτικά για τις οθόνες LCD και καπάκια για το σκόπευτρο.

Η α65 θα είναι διαθέσιμη από τον Οκτώβριο του 2011…