Συνολικά $175 εκατομμύρια θα ξοδέψει η Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ για να βρει λύσεις σε τεχνολογικά προβλήματα που θα λυθούν με προηγμένες αποστολές…

Μπορεί να έφυγε από την ενεργό δράση το Διαστημικό Λεωφορείο, αλλά η NASA συνεχίζει να εξελίσσει τεχνολογίες που έχουν στόχο να την… στείλουν σε άλλες περιπέτειες.

Συνολικά $175 εκατομμύρια σε τρεις διαστημικές αποστολές, η κάθε μια από τις οποίες με στόχο να γίνουν πραγματικότητα τα ταξίδια μακρινά. Οι προτάσεις αυτές επιλέχθηκαν από 47 και τρεις τεχνολογίες θα λάβουν χρηματοδότηση. Μιλάμε για ένα τεράστιο ηλιακό πανί, ένα σύστημα επικοινωνιών που βασίζεται σε laser και ένα ατομικό ρολόι που επιτρέπει τέλειο συγχρονισμό με τη Γη.

Τα τρια projects θα αποκτήσουν το κάθε ένα τη δική του αποστολή επίδειξης με τις εκτοξεύσεις να ξεκινούν το 2015.

Σύμφωνα με το Space.com, η αποστολή με το ηλιακό πανί θα αφορά ένα πανί επτά φορές πιο μεγάλο από κάθε άλλο που έχει χρησιμοποιηθεί ως τώρα. Με αυτό ελπίζεται να μειωθεί η εξάρτηση των αποστολών σε κανονικά καύσιμα το ελάχιστο.

Η επικοινωνία με laser θα βοηθά ώστε σκάφη να επικοινωνούν 100 πιο γρήγορα με τη μετάφραση των δεδομένων σε ακτίνες laser.

Η κίνηση για τη χρηματοδότηση των σχεδίων είναι μέρος του προγράμματος της NASA με την ονομασία Technology Demonstration Mission…