… στο περίπτερο του Ιάπωνα.

Σε εξέλιξη η κορυφαία έκθεση τεχνολογίας από την ευρωπαϊκή πλευρά του Ατλαντικού, η IFA 2011 στο Βερολίνο, και το gadgetfreak.gr σας ενημερώνει διαρκώς για τα πιο σημαντικά tech νεά!

Εδώ λοιπόν η Sharp αποφάσισε να μας δείξει μια οθόνη με την μεθεπόμενη γενιά ανάλυσης, τη λεγόμενη ανάλυση 8K4K. Η οθόνη με διαστάσεις στις 85” έχει ανάλυση 7680 x 4320 pixel,  που σημαίνει ανάλυση μεγαλύτερη και από τους ψηφιακούς κινηματογράφους που φτάνουν σήμερα το 4K. Στην επίδειξη οι άνθρωποι της εταιρίας είχαν πλάνα από  including το Suwa Pillar Event, ένα… θεότρελο και άνευ σημασίας γεγονός – είναι… ‘τρελοί’ αυτοί οι Ιάπωνες (!) – αλλά και πάλι η εικόνα εντυπωσιακή.

Για να γίνει αντιληπτή η ανάλυση, σκεφτείτε πως αυτές οι καταπληκτικές εικόνες που φτάνουν σε μια σύγχρονη Full HD τηλεόραση σήμερα με την βοήθεια του Blu ray ή κάποιων καναλιών αποτελούνται για το ‘full HD’ 2.073.600 pixels, ενώ μια οθόνη 8k4k καταφέρνει να χωρέσει στην ίδια επιφάνεια 32.000.000 pixels….

Από την άλλη το hardware υπάρχει και έχουμε δει και άλλες φορές τέτοιες αναλύσεις – αν και κάθε χρόνο είναι πιο ‘σωστά’ τεχνικά τα πρωτότυπα μοντέλα, το πρόβλημα όμως παραμένει όπως ακόμη και στην περίπτωση του 3D ή και του 4Κ, το περιεχόμενο. Όπως σας έχουμε πει εξάλου, η ιαπωνική ΕΡΤ, η NHK θα έχει πλάνα από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου του 2012 8k4k, αν και το κανάλι αναμένει να αρχίσει πειραματικές εκπομπές σε 8k4k το 2020.

Από την άλλη εταιρίες που φυσικά γνωρίζουν πως 8K4K περιεχόμενο θα αρχίσουμε σε αρκετά χρόνια, καλά κάνουν και μας πηγαίνουν βόλτα στο μέλλον. Είναι οι TVs που θα έχουμε στο σαλόνι μας το 2035, και τις βλέπουμε… σήμερα. Δεν είναι κακό…