Αυτό τουλάχιστον έχει στο νου της η Panasonic για την γνωστή εδώ και αρκετά πλατφόρμα Viera Connect…

Στο περίπτερο στην IFA 2011 της εταιρίας έδειξε έναν αξίας 2000 ευρώ διάδρομο που με  Wi-Fi συγχρονίζεται με μια app διαθέσιμη για τις 2011 Panasonic TV.

Όπως λέει το techradar.com δουλεύει με το Google StreetView και έτσι όσο πιο γρήγορα τρέχεις τόσο πιο γρήγορα θα κινείται και ο χώρος γύρω π.χ από το αγγλικό Hyde Park που έχεις διαλέξει.

Η iFit Live app λαμβάνει μάλιστα υπόψιν της και την ανάγκη για να έχεις σωστό ρυθμό προπόνησης αφού θα ρυθμίσει το ύψος και τη γωνία του εφοδιασμένου με Wi-Fi κάρτα διαδρόμου NordicTrack.

Υπάρχουν και ασκήσεις με έτοιμους χάρτες και λοιπά για πιο… extreme λάτρεις της κίνησης πράγματα ενώ η app επιτρέπει και να τρέχεις με άλλο δρομέα μαζί και να έχεις και split-screen χάρτη. Στα αξεσουάρ υπάρχει και ένα αλά Wii Fit σύστημα που μοιάζει με ζυγαρία και βραχιόνια για να μετράς τον σφυγμό,.

Στη σκέψη είναι και το Viera Connect online multi-player gaming με παιχνίδια που κατεβαίνουν από το Viera Connect Market, τη νέα app της Panasonic που είναι online app.

Αυτά όλα ΘΑ έρθουν βέβαια αλλά στην ουσία η εταιρία θα έχει και ένα χειριστήριο που θα δουλεύει με τα συστήματα ενώ όπως είναι αντιληπτό ψάχνει και συνεργασίες.

Να κάνει την tv παιχνιδομηχανή αλλά τόση δουλειά από τον προγραμματιστή ΜΟΝΟ για ιδιοκτήτες των συγκριμένων μοντέλων; Ενδιαφέρον αλλά χμμμ… και γιατί να μη είναι από την αρχή Google TV ή κάτι με Android;

Κάτι τέτοια κάνουν ‘παραδοσιακές’ ιαπωνικές σκέψεις για κλειστά συστήματα και η Google πάει για συνεργασίες και άρα έχει κανείς πιο πλούσιο περιεχόμενο…

PS Αυτό με τον διάδρομο  πάντως καλό, αλλά πρέπει να είναι για όλα τα συστήματα…