Ναι, είναι τα “…τα πρώτα στον κόσμο1 ψηφιακά κυάλια με δυνατότητα εγγραφής HD βίντεο, zoom, αυτόματη εστίαση και σύστημα σταθεροποίησης εικόνας SteadyShot”.

Τι υπόσχονται τα gadget από το… Star Wars της Sony;

  • Εγγραφή Full HD (1920 x 1080)2 βίντεο με στερεοφωνικό ήχο
  • Μεγέθυνση μέχρι και 20×3 (μοντέλο DEV-5)
  • Σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας SteadyShot Active Mode για καθαρότερη εικόνα και εγγραφή
  • Μινιμαλιστικό design ‘stealth’ με εργονομικά χειριστήρια
  • Σύνδεση HDMI® με τηλεόραση HD ή 3D TV
  • Γεωαναφορά (geotagging) μέσω GPS (μοντέλο DEV-5)

Ναι.Και ένα από τα top 10 cooλ gadget της χρονιάς. Εγγυημένα.

Είναι η χαρά του bird watcher, ή του φαν των σπορ. Τώρα μπορείτε να παρατηρείτε πουλιά, άγρια ζώα ή τα αγαπημένα σας σπορ, σταθερά, σε close-up και με ακριβέστατη εστίαση, και να αιχμαλωτίζετε το θέμα σας σε ευκρινές, σταθερό βίντεο Full HD (!)

DEV-5 και DEV-3 από τη Sony είναι τα πρώτα στον κόσμο ψηφιακά κυάλια τα οποία μπορούν να εγγράψουν Full HD βίντεο2 με στερεοφωνικό ήχο με το πάτημα ενός κουμπιού – και απευθείας στην HD τηλεόρασή σας. Υπάρχει επίσης λειτουργία εγγραφής 3D η οποία καταγράφει τη σκηνή σαν ένα συναρπαστικό στερεοσκοπικό βίντεο για να το απολαύσετε στη δική σας 3D tv…

Το μεταβλητό zoom και στα δύο μοντέλα μας δίνει σχεδόν military δυνατότητες: θα σαρώσετε μια μεγάλη περιοχή σε χαμηλή μεγέθυνση πριν ζουμάρετε για να εντοπίσετε το θέμα σας, όπως μια μακρινή μπαλιά στο γκολφ, ή πουλιά στο λιβάδι.

Αν ενεργοποιήσετε το ψηφιακό zoom σε μεγεθύνσεις πάνω από 10x, το μοντέλο DEV-5 ανεβάζει  τη μεγέθυνση από 0.9x έως και 20×3, ανταγωνιζόμενο πολλά ισχυρά συμβατικά κυάλια της αγοράς. Το δε DEV-3 φέρνει κοντά την άγρια πανίδα, σκηνές δράσης στα σπορ και αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες με μια μέγιστη μεγέθυνση 10x.

Με autofocus…

Σε αντίθεση με τα κλασικά κυάλια, η ηλεκτρονική αυτόματη εστίαση κρατά το θέμα σας συνεχώς εστιασμένο, ακόμη και όταν κινείται. Ένας εύκολος στην πρόσβαση, περιστροφικός διακόπτης επιτρέπει και άνετη χειροκίνητη εστίαση με τις άκρες των δακτύλων και εστιάζετε επιλεκτικά στο αντικείμενο που επιθυμείτε, αντί στα κλαδιά που κρέμονται ή σε άλλα εμπόδια μέσα στο οπτικό σας πεδίο.

Η ηλεκτρονική αυτόματη εστίαση επιτρέπει και στα δύο μοντέλα να εστιάσουν με ακρίβεια σε αντικείμενα που απέχουν μόλις 1 εκατοστό, ενώ εγγράφουν σε 2D (ελάχιστη απόσταση για 3D εγγραφή, τα 80 εκ.). Έτσι, εκτός από τα αντικείμενα σε μεγάλες αποστάσεις, υπάρχει και η επιπλέον δυνατότητα να μεγενθύνετε αντικείμενα σε κοντινή απόσταση (close-up).

Στο δεξί και το αριστερό μάτι φτάνουν ξεχωριστά είδωλα από ένα ταιριασμένο ζεύγος φακών

Κορυφαία οπτικά και τεχνολογία…

Υψηλής ακριβείας G Lens της Sony, με αισθητήρες Exmor R (TM) CMOS και πανίσχυρους επεξεργαστές BIONZ. Ανεξάρτητα ηλεκτρονικά εικονοσκόπια παρέχουν καθαρή εικόνα γεμάτη λεπτομέρειες, για το αριστερό και το δεξί μάτι, προσφέροντας μια ξεκούραστη στην όραση 3D εμπειρία, στην οποία θα βυθιστείτε χωρίς να το καταλάβετε.

Τα DEV-5 και DEV-3 είναι ψηφιακά κυάλια με Optical SteadyShot (Active mode), το οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας που συναντάμε στις βιντεοκάμερες Handycam® και τις φωτογραφικές μηχανές Cyber-shot™ της Sony. Το σύστημα Optical SteadyShot κρατάει την εικόνα ευκρινή και σταθερή, ακόμη και όταν παρατηρείτε με μεγάλες μεγεθύνσεις. Είναι επίσης ιδιαίτερα αποτελεσματικό όταν εγγράφετε βίντεο για να το απολαύσετε αργότερα σε μια HD TV.

Όταν γυρίσετε σπίτι, συνδέστε τα κυάλια μέσω της θύρας HDMI στη δική σας BRAVIA ή σε οποιαδήποτε HD τηλεόραση, για να μοιραστείτε το υλικό σας στη μεγάλη οθόνη. Τα 3D βίντεο μπορείτε να τα απολαύσετε σε μοντέλα BRAVIA συμβατά με 3D. Υπάρχει επίσης μια θύρα USB για να μεταφέρετε τα βίντεο κλιπ στον υπολογιστή σας – για να τα αποθηκεύσετε ή για να τα επεξεργαστείτε και να τα μοιραστείτε με φίλους και συγγενείς.

Τεχνολογία στο όριο…

Τα DEV-5 και το DEV-3 απλά είναι cool. Με ένα μινιμαλιστικό, διακριτικό design τύπου ‘stealth’, χωρίς κουμπιά που αποσπούν την προσοχή ή εξωτερικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να προδώσουν τη θέση σας στο πεδίο (…) ενώ παρατηρείτε την άγρια πανίδα.

Μοντέλα είναι άνετα για πολύωρη χρήση και διαθέτουν εργονομικό σχεδιασμό στην περιοχή της λαβής, η οποία καλύπτεται με ένα ελαστομερές υλικό για ασφαλές κράτημα και σταθερότητα στο χειρισμό. Τα κουμπιά ελέγχου στο επάνω μέρος επιτρέπουν την εύκολη χρήση όταν φοράτε γάντια, ενώ υπάρχουν διπλά κουμπιά για να μπορείτε να ξεκινήσετε την εγγραφή με οποιοδήποτε χέρι.

Επιπλέον, το DEV-5 διαθέτει ενσωματωμένο δέκτη GPS ο οποίος γεωαναφέρει αυτόματα τα βίντεο κλιπ ενώ εσείς ταξιδεύετε ή μετακινείστε. Τα κλιπ και οι εικόνες που έχουν γεωαναφερθεί, μπορούν να τοποθετηθούν μετά τη λήψη σε online χάρτες (απαιτείται συμβατό λογισμικό). Πιο… space δεν γίνεται!

Εγγραφή…

Και τα δύο μοντέλα κυάλια συνοδεύονται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία (NP-FV70) υψηλής χωρητικότητας, η οποία επαρκεί για περίπου 3 ώρες εγγραφής σε 2D με μια και μόνο φόρτιση. Ο υπολειπόμενος χρόνος ζωής της μπαταρίας προβάλλεται σε λεπτά μέσα στο ηλεκτρονικό εικονοσκόπιο, για να είστε σίγουροι για το χρόνο εγγραφής που σας απομένει.

Στο κουτί…

Τα DEV-3 και DEV-5 συνοδεύονται από φορτιστή/μετασχηματιστή τάσης για την μπαταρία, καλώδιο σύνδεσης A/V και καλώδιο USB για σύνδεση με PC και μεταφόρτωση των βίντεο. Επιπλέον, το DEV-5 διαθέτει και καπάκι φακών, καπάκι εικονοσκόπιου, μεγάλα προσοφθάλμια καλύμματα, θήκη μεταφοράς και ιμάντα λαιμού.

Πότε;

Τα νέα ψηφιακά κυάλια με δυνατότητα εγγραφής DEV-5 και DEV-3 από τη Sony, θα είναι διαθέσιμα από τις αρχές Νοεμβρίου 2011.

Βιοποικιλότητας και περιβαλλοντική συνείδηση; Ναι, αλλά με gadget για εμάς τους freaks! 🙂