Εκτός από τα μοντέλα “Krishna” και “Trinity”, έχουμε και τα “Hondo”, “Kaverl”, “Kabini” και “Samara”…΄

Το γερμανικό hardware site 3DCenter είναι αυτό που δημοσίευσε αυτά τα slide με ημερομηνία Ιουλίου του 2011 που αποκαλύπτει τις CPU και η εταιρία Advanced Micro Devices, Inc.’s (AMD) έχει τα νέα σχέδια της για επεξεργαστές “όλα-σε-ένα”, τις “APU” από το 2011 μέχρι το 2013.

Αυτό που συμβαίνει είναι απλό: η Intel έχει κατακτήσει την high-end αγορά ενώ στο low end δεν έχει μέχρι σήμερα λύσεις γοητευικές! Το Sandy Bridge είναι σχετικά ακριβό για προσιτά laptop και netbook, αλλά η Intel Atom πλατφόρμα είναι με γερασμένη μονάδα γραφικών αφού έχει τα GMA 31xx γραφικά.

Η AMD έχει στους επεξεργαστές Brazos τα “advanced processing units” (APUs), τσιπ με πυρήνες γραφικών. Παρόμοια σε επιδόσεις με τα Atom σε επιδόσεις CPU έχουν ανώτερα γραφικά και την ικανότητα για οικονομία σε κατανάλωση με DDR3 μνήμες(το Atom έχει DDR2). Ονομάζονται C-Series και E-Series, ενώ η AMD ακολούθησε με τα ισχυρότερα APUs, Llano, τα A-Series.

Τα νέα αυτά τσιπ θα είναι σε αντιπαράθεση με low-end Sandy Bridge τσιπ.

Η AMD ετοιμάζει τα νέα της τσιπ λοιπόν αλλά θα πρέπει να έχει απέναντι στην Intel και τα 22 nm Atoms της. Θα έχουμε ένα ενδιαφέρον 2013…