Η Nielsen σε νέα της έρευνα μας λέει πως οι μισοί που αγόρασαν smartphone τους τελευταίους τρεις μήνες, αγόρασαν Android.

Το ακριβές νούμερο είναι 56% που έχει και άμεση σύνδεση με τη γενική εικόνα της Νielsen που δίνει συνολικά στο Android μερίδιο 43%. Τα νούμερα δείχνουν πως το λειτουργικό της Google κερδίζει έδαφος ενώ για την ώρα ΔΕΝ παίρνει από την Apple που κρατά το 28% των smartphone που αγοράστηκαν το περασμένο τρίμηνο και το 28% συνολικά της αγοράς των smartphone.

Το μερίδιο της Apple στο επόμενο τρίμηνο μένει να δούμε πως θα κινηθεί με το/τα iPhone 4S και/ή iPhone 5 στις αγορές (;) αλλά η Google δεν απειλείται στην πορεία της ενώ τα προβλήματα τα έχει η RIM. Τα νούμερα της Nielsen δείχνουν πως το Android ‘κανιβαλίζει’ όλες τις άλλες smartphone πλατφόρμες όπως και της RIM με το BlackBerry να έχει το 18% όλων των smartphone και μόνο το 9% των κινητών στο προηγούμενο τρίμηνο.

Τα άλλα στρατόπεδα των Windows Phone και Symbian έχουν ΜΑΖΙ το 11% της αγοράς αλλά και μόνο το 6% των πωλήσεων τριμήνου. Όλα αυτά βέβαια είναι νούμερα ΗΠΑ αλλά έχουν τη σημασία τους…