Η Sony μας χαρίζει ένα preview του Video Unlimited, ένα νέο user interface που επιτρέπει σε χρήστες του PlayStation 3 να κάνουν browse σε περιεχόμενο του PlayStation Network με εντελώς νέο τρόπο…

Ναι, για ΑΛΛΗ μια φορά θα σας τονίσουμε πως το PlayStation 3 είναι το απόλυτο μηχάνημα για ένα σπίτι και όχι μόνο λόγω του gaming…

Στα θετικά έχουμε πως είναι ένα και πολύ πιο ισχυρό από το μέσο set top ή μια smart TV.

Το σημερινό PlayStation Network σίγουρα δεν αξιοποιεί το μέσο ενώ το Video Unlimited τα αλλάζει όλα.

Τη επίδειξη έκανε ο κος Michael Aragon (Αντιρπρόεδρος and General Manager για τα τμήματα Global Digital Video και Music Services) και σε live demo το user interface ήταν απίστευτα γρήγορο, κάτι που οφείλεται στις δυνατότητες του hardware στο PS3, τη μνήμη και τα γραφικά.

Το Video Unlimited δεν περιμένει εντολές αλλά προ-φορτώνει δεδομένα για ότι θα κάνεις μετά (!) ενώ έχει και τα προηγούμενα διαθέσιμα με το τελικό αποτέλεσμα είναι γρήγορο content browsing στο PlayStation 3.

Εκτός από την ταχύτητα, η Sony βελτίωσε την όλη εμπειρία και ταχύτητα ενώ βρίσκεις και ‘related content’ με χρήση tags, actors, directors, channel, studio.

Όλα σε άλλο επίπεδο και απόλυτα πρακτικά. Για να ξέρεις τι ψάχνεις η Sony αναβάθμισε και την αναζήτηση με το “Tumbler”, νέο σύστημα search που είναι PS-controller friendly.

Οι πρώτοι που θα το έχουν είναι οι συνδρομητές PlayStation Plus και για download στο Video Unlimited. Θα αρχίσει σαν application, αλλά μάλλον θα αντικαταστήσει το PSN UI σταδιακά.