Οι επερχόμενες αποστολές της NASA με την ονομασία Technology Demonstration Missions έχουν σαν στόχο να “…transform its space communications, deep space navigation and in-space propulsion capabilities.” Με άλλα λόγια να βγουν στην επιφάνεια τεχνολογίες για κινητήρες, επικοινωνίες και πλοήγηση.

Τρεις προτάσεις έχουν επιλεγεί για τις αποστολές που θα έχουμε από το 2015 μέχρι και το 2016. Ένα ακόμη από αυτά τα project σας παρουσιάζουμε και είναι ένα τεράστιο ηλιακό ιστίο. Η NASA έχει ήδη δοκιμάσει ένα ιστίο με επιφάνεια 9.29 τ.μ το νέο που θα πετάξει όμως στο διάστημα θα έχει επιφάνεια 38 τ.μ.

Σε τι μπορεί να χρησιμεύσει; Μεταξύ άλλων και στο να συλλέξει ‘σκουπίδια’ που έχουν μαζευτεί στα χρόνια – κάτι σαν δίχτυ που έχουν οι μηχανότρατες.

Επιπλέον, οι επιστήμονες πιστεύουν πως θα μπορεί να κρατήσει στη θέση τους δορυφόρους όπως τον GeoStorm, έναν δορυφόρο που σήμερα μελετά ηλιακές εκρήξεις και είναι τρεις φορές πιο μακριά από τη γη από όσο θα έπρεπε.

Τέλος, αυτά τα ηλιακά ιστία θα μπορούν να δίνουν ώθηση σε διαστημικά σκάφη που έχουν αναλάβει τις αποστολές σε μακρά ακτίνα.

Το όλο project το έχει αναλάβει η εταιρία L’Garde Inc. από την Καλιφόρνια και σε συνεργασία με την υπηρεσία National Oceanic and Atmospheric Administration και τη NASA.

Το μεγάλο αυτό ηλιακό ‘πανί’ θα είναι έτοιμο σε 3 χρόνια…