Ήδη από τις αρχές Ιουλίου έχουμε μάθει τα νέα για τον 4K SXRD της εταιρίας, τον βιντεοπροβολέα “VPL-VW1000ES”. Στην έκθεση CEATEC έχουμε μερικά ακόμη ενδιαφέροντα να δούμε για έναν ιστορικό προβολέα…

Τώρα μαθαίνουμε πως κυκλοφορεί και επισήμως στην ιαπωνική αγορά στον τελευταίο μήνα του έτους.

Ο VPL-VW1000ES φέρει να θυμίσουμε τα νέα 4Κ SXRD στις 0,74 ίντσες με ανάλυση 4096 × 2160 εικονοστοιχεία, κάτι οι που σημαίνει Χ4 την ανάλυση της σημερινής τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας.

Αυτό που επιπλέον μάθαμε σήμερα είναι πως από 7μm το pixel pitch είναι πλέον με τη νέα τεχνολογία στα 4μm ενώ ένα ειδικό υπόστρωμα πυριτίου που αναπτύχθηκε πρόσφατα είναι στη βάση της τεχνολογίας. Επιπλέον νέα RGB τμήματα του SXRD κυκλώματος έχουν αναπτυχθεί για τον εν λόγω προβολέα με νέα “LSI επεξεργασία υπερ-ανάλυσης της εικόνας βίντεο για 4K”.

Επίσης ο προβολέας μπορεί αν αναβαθμίσει – upscaling, το σήμα βίντεο Full HD σε 4K βίντεο. Ειδικά εικόνα από υπολογιστές (CG) και από 4K κάμερες θα είναι βελτιστοποιημένη για αναπαραγωγή χρώματος σε ανάλυση 4K.

Το υπερ-μηχάνημα… ονείρου προσφέρει 3D προβολή βίντεο και 3D και επεξεργασία βίντεο με αυτό το κύκλωμα LSI για Full HD

Παρεμπιπτόντως για πηγές, όπως από το PlayStation 3 αλλά και ακίνητες εικόνες 4K λαμβάνονται από μια ψηφιακή φωτογραφική στον προβολέα η Sony έχει αναπτύξει μια εφαρμογή λογισμικού που δίνει τη δυνατότητα προβολής υψηλής ευκρίνειας και θα έρθει στην αγορά στις αρχές του 2012.

Ειδικός φακός έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για την ανάλυση 4K με τεχνολογία ARC-F ενώ το Advanced Iris 3 δίνει δυναμική αντίθεση 1.000.000:1 με τη φωτεινότητα να είναι στα 2000 ANSI lumens.

Επιπλέον λεπτομέρειες για το προϊόν θα έχουμε σύντομα…