Το Volkswagen Cross Up! Concept είναι μια σχεδιαστική μελέτη που δεν απέχει παρά ελάχιστα από την παραγωγή. Ο στόχος; ένα off-roadειδές όχημα που έχει σχέση με το επερχόμενο Up! 

Το είδαμε στη Φρανκφούρτη σε concepts μορφή…

Στο concept όχημα βλέπουμε ακόμη και το πως θα είναι σε παραγωγή το τετραθέσιο Up! μοντέλο της εταιρίας. και συγκεκριμένα τη σχεδίαση της τρίτης κολώνας – το C-pillar.

Αν στο διθέσιο η γραμμή – ‘tornado’ line, και τα παράθυρα κατεβαίνουν προς τα πίσω και προς την 3η κολώνα, στο τετράθυρο τα δύο στοιχεία σχηματίζουν μια ευθεία γραμμή κάτι που δίνει ανεξαρτησία στο μοντέλο και μια vanοδειδή εικόνα.

Όπως και στο διθέσιο δε η τρίτη κολώνα έχει υποστήριξη στις βάσεις της πόρτας ενώ ο σκοπός είναι μια πολύ δυναμική παρουσία. Το Cross Up! έχει και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος στα +15 εκατοστά και είναι πιο ‘ανθεκτικό’ στην όψη όπως όλα τα VW Cross μοντέλα.

Λίγο και οι τροχοί με χρώμα ανθρακίτη και όλα τα προστατευτικά ‘κοίτα-μαμά-πόσο-adventure-είμαι’ και το σκηνικό έτοιμο. Γενικά; Θα πούμε ένα ναι, ωραία δουλειά με πολλά έξυπνα σχεδιαστικά ‘κάτι’ σε πολλά σημεία χωρίς να γίνεται to you face.