Η Kawasaki έδωσε λεπτομέρειες για την 2012 ZX-14R. Ο Ιάπωνας θέλει να έχει την πρώτη θέση στην κατάταξη των πιο ισχυρών μηχανών. Απλά πράγματα.

Δεν έχουμε νούμερα αλλά η εταιρία έχει δηλώσει πως η 2012 ZX-14R θα είναι η μηχανή με την ταχύτερη επιτάχυνση στον κόσμο, και η πιο ισχυρή που έχει κατασκευαστεί.

Σε δηλώσει και post σήμερα η Kawasaki μιλά για “the World’s Most Powerful Sports Bike” (από τον τίτλο του press release), μέχρι και για “most powerful production motorcycle engine ever” (από το press release), αλλά και το “the fastest production motorcycle on the planet.”

Βέβαια μένει να δούμε ποιος θα είναι το τελικός στόχος αφού για το “the World’s Most Powerful Sports Bike” είναι δύσκολα τα πράγματα με δεκάδες ή και εκατοντάδες μηχανές να έχουν τέτοια θέση στον πλανήτη.

Ακόμη και με τον όρο “production” τα πράγματα είναι δύσκολα αφού η ZX-14R θα πρέπει να παρέχει πολλά περισσότερα από τα 200 άλογα ενώ οι φήμες για τη Kawasaki μιλούν για 210 ίππους στην ZX-14R.

Στην αγορά στον ανταγωνισμό έχουμε τις: ZX10-R (τη βλέπετε στις φωτό),Horex VR6, Ducati 200 bhp Desmosedici Racing Replica, Ducati Panigale όπως και ειδικά κομμάτια.

Την Confederate C3 X132 Hellcat, την Αsphaltfighters’ Stormbringer, την 257 bhp Icon Sheene, την με κινητήρα Ducati Super Squalo, την Ecosse Titanium, την Y2Κ.

Στους ανταγωνιστές και η Yamaha VMAX, η ΜV Agusta F4RR και η Suzuki Hayabusa.




Και πάλι, είναι μια ενδιαφέρουσα tech μάχη…