Στο συνέδριο τεχνολογίας της, MAX 2011, η Adobe Systems Incorporated παρουσίασε το Adobe Digital Publishing Suite, Single Edition…

Τι κάνει; επιτρέπει σε freelance designers και μικρά δημιουργικά γραφεία να διαθέσουν διαδραστικό περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί με Adobe InDesign CS5.5 σε Apple iPad.

Το κόστος ανά εφαρμογή είναι στα $395 για τη Single Edition που προσφέρει μια προσιτή και ευέλικτη ολοκληρωμένη ροή εργασιών για σχεδιαστές προκειμένου να διαθέτουν μεμονωμένες εφαρμογές προς πώληση ή διανομή μέσω του Apple App Store.

Η εταιρία ισχυρίζεται πως χωρίς να γράψουν ούτε μια γραμμή κώδικα, οι σχεδιαστές μπορούν τώρα να χρησιμοποιούν τις υπάρχουσες ικανότητές και ροές εργασιών για να δημιουργούν εφαρμογές για iPad, μειώνοντας τα κόστη προγραμματισμού ενώ διατηρούν πλήρη έλεγχο στη δημιουργική διαδικασία.

Το Single Edition επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν μεμονωμένο περιεχόμενο, όπως έντυπα, βιβλία με πλούσιο οπτικό περιεχόμενο, απολογιστικές εκθέσεις ή portfolio προσωπικών σχεδίων ως εφαρμογή για το iPad. Ως επέκταση της Digital Publishing Suite, η Single Edition επιτρέπει στους χρήστες να βελτιστοποιούν τη ροή εργασιών τους σε Creative Suite 5.5 για τη δημιουργία εφαρμογών για iPad.

Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε freelance σχεδιαστές να έχουν πρόσβαση στα ίδιες δημιουργικές και εκδοτικές τεχνολογίες που χρησιμοποιούν οι κορυφαίοι εκδότες, όπως το Condé Nast, για να δημιουργήσουν εκδόσεις για συσκευές tablet.

“Η Adobe αλλάζει ριζικά τα οικονομικά δεδομένα των εκδόσεων για iPad,” σχολίασε ο Todd Teresi, vice president και general manager, Media Solutions, Adobe. “Η προσθήκη του Single Edition στην οικογένεια του Digital Publishing Suite δείχνει τη δέσμευση της Adobe στα εργαλεία δημιουργίας ψηφιακών εκδόσεων διαθέσιμων σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους – από freelance σχεδιαστές και μικρά γραφεία μέχρι μεγάλους διεθνείς εκδοτικούς οίκους.”

Η Digital Publishing Suite που πλέον περιέχει και τη Single Edition χρησιμοποιείται για τη δημιουργία περιεχομένου πέρα από τα παραδοσιακά περιοδικά και εφημερίδες. Με περισσότερους από 700 τίτλους να δημιουργούνται με τις Enterprise και Professional Editions του Digital Publishing Suite που είναι διαθέσιμες στην αγορά, οι οργανισμοί αντιλαμβάνονται την αξία της διάθεσης περιεχομένου σε συσκευές tablet και επεκτείνουν τη σχετική δραστηριότητα. Σε συνδυασμό με τη δύναμη του προγράμματος Adobe Creative Suite 5.5, η Digital Publishing Suite επιτρέπει στους σχεδιαστές να δουλεύουν με ένα οικείο σετ εργαλείων διατηρώντας πλήρη έλεγχο στο σχεδιασμό, έκδοση και τιμολόγηση των εφαρμογών tablet.

Η Single Edition για iPad αναμένεται να είναι διαθέσιμη μέσω www.adobe.com στο τέλος Νοεμβρίου 2011. Η Single Edition θα υποστηρίζει κι άλλες πλατφόρμες tablet αργότερα το 2012…