Η εταιρία έχει σαν στόχο να μειώσει το texting ενώ οδηγεί κανείς…

Με μια τεχνολογία που θα φέρει η Ford και ενεργοποιείται με τη φωνή και ονομάζεται Sync- υπάρχει ειδικά στις ΗΠΑ στα μοντέλα του 2012. Με χρήση της σύνδεσης Bluetooth συγχρονίζει τηλέφωνα και ειδοποιήσεις ενώ ειδοποιεί για λήψη γραπτών μηνυμάτων. Επιπλέον τα διαβάζει και επιτρέπει σε χρήστες να απαντήσουν σε μια επιλογή από στάνταρ πρ-γραμμένων μηνυμάτων ώστε να απαντήσουν σε ένα μήνυμα.

Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει αναβάθμιση των Sync οχημάτων του 2010 ή αργότερα. Για να το έχει κανείς θα πρέπει να κατεβάσει την αναβάθμιση από το Ford Sync site σε ένα USB drive με τις οδηγίες. Η εταιρία υπόσχεται και σε παλαιότερα οχήματα την αναβάθμιση είπε ο υπεύθυνος ανάπτυξης, κος Mark Porter.

Πολλοί βέβαια έχουν βγάλει τέτοιες λύσεις και υπάρχουν και apps όπως το DriveSafe.ly και το SMS Replier ενώ Ford και BMW κάνουν την ενσωμάτωση μεταξύ άλλων, τέτοιων λύσεων.

Επιπλέον δε, αυτή την έκτη software αναβάθμιση του Ford SYNC, η εταιρία αναβαθμίζει την υποστήριξη του Message Access Protocol (MAP) Bluetooth σε κάποια μοντέλα του 2011 και 2012 ώστε να email να μπορούν να διαβαστούν.

MAP Bluetooth υποστήριξη υπήρχε ήδη αλλά το software update (G1 V3.2.2) βοηθά για λειτουργία με πολλά smartphones…