Το βίντεο είναι κάτι απλά καταπληκτικό…

Το είδαμε [thnx Βαγγέλη!] και απλά μείναμε με ανοιχτό το στόμα. Η επιστημονική ορολογία μιλά για quantum levitation και το συγκεκριμένο είναι επίδειξη “quantum levitation” που είχαμε από μια ομάδα που ασχολείται με την υπεραγωγιμότητα στο Πανεπιστήμιο του Tel Aviv University και στο ετήσιο συνέδριο 2011 ASTC στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ.

Εμείς βλέπουμε ένα αντικείμενο – φανταστείτε να είναι ένα αυτοκίνητο ή κάποια κοντέινερ σε ένα λιμάνι που μεταφερονται έτσι σε ένα τρένο (!), που μπορεί να μετακινείται χωρίς εξωτερική πηγή ενέργειας, χωρίς ανάγκη για ακριβή τοποθέτηση.

Τι είναι;

Quantum effects may cause empty space to create a repulsive force between objects, according to a new study that’s being published in the journal Physical Review Letters which takes a new approach on how to apply the traditionally-attractive Casimir effect.

Πάνω στις εφαρμογές που λεγόμενου Casimir effect πάντως εργάζεται και η ειδική προηγμένη υπηρεσία του αμερικανικού Πενταγώνου, η γνωστή DARPA. Για να ερευνηθούν οι δυνατότητες συμβόλαιο έχει πάρει και το Harvard, το Yale, το Πανεπιστήμιο της California, το Εργαστήριο Argonne National Laboratory και το Εργαστήριο Los Alamos National Laboratory στις ΗΠΑ.

Πόσο διαφορετικό τελικά θα είναι το μέλλον!