Αλλάζουν τα πράγματα στις συσκευές Bluetooth. Και τώρα ΤΟ απίστευτο μπέρδεμα με τα ονόματα. Αν λοιπόν μια συσκευή είναι Bluetooth Smart Ready τότε με νέα πρότυπα ΔΕΝ θα είναι Bluetooth Smart και Bluetooth αν όμως είναι Smart, τότε δεν θα είνα συμβατό με το κανονικό Bluetooth. Και όποιος κατάλαβε…

Το ειδικό Γκρούπ με την ονομασία Bluetooth SIG αποφάσισε να αλλάξει και άλλο τα πράγματα. Δημιούργησε νέα “icons” για το 4.0 standard. Οι “Best” Bluetooth συσκευές θα υποστηρίζουν το “παλιό” Bluetooth αλλά και το 4.0 ενώ οι Smart θα υποστηρίζουν το 4.0.

Εν ολίγοις οι συσκευές Smart Ready θα είναι dual mode και θα δουλεύουν με τα σημερινά laptop, κινητά, PC, ενώ οι Smart θα υποστηρίζουν ultra low power συσκευές: ιατρικές και άλλες μεταξύ τους που επιτρέπουν στο Bluetooth να αντιμετωπίσει άλλα σημερινά ασύρματα standards όπως τοANT.

Σε τι μας αφορούν αυτά; σχεδόν σε τίποτα απλά τα “Smart Ready” κινητά θα συνδέονται με ρολόγια ή όργανα γυμναστικής για παράδειγμα. Κατά τα άλλα είναι το κλασικό Bluetooth αλλά το 4.0 είναι λιγότερο ενεργοβόρο αφού λειτουργεί με ‘παλμούς’ και όχι συνεχή σύνδεση.

Αν λοιπόν σκεφτόμαστε το Bluetooth, όπως λέει το techcrunch θα πρέπει να έχουμε στο νου πως το “Smart” δεν είναι σε ιδιαίτερη αποδοχή ακόμη ενώ το “Smart Ready” είναι αυτό για τη γυμναστική και τα λοιπά.

Περισσότερα εδώ για τους φαν της λεπτομέρειας…