Και ειδικά της οθόνες για το επόμενο tablet της Apple…

Οι συνεργάτες της Apple έχουν προβλήματα στη δημιουργία της νέας υψηλής ευκρίνειας Retina Display που θεωρητικά αναμένουμε να έχει το iPad 3 όπως αναφέρει το CNET.

Ο δε LG CEO κος Young Soo Kwon επιβεβαίωσε πως η εταιρία του, που φτιάχνει τη σημερινή Retina Display για τα iPhone 4 και τα 4S, εργάζεται πάνω στα next-gen iPad 3 μοντέλα οθόνης ενώ και οι Samsung και Sharp έχει ακουστεί πως έχουν κάποια συμβολή.

Το CNET έχει πει πως η κατασκευή της οθόνης με την ανάλυση 2,048 x 1,536-pixel, δύο φορές αυτή της σημερινής του iPad 2, είναι δύσκολη: “It’s not a question of just making one,” είπε πηγή, κάτι που σημαίνει πως ακόμη και σήμερα με τις ΤΟΣΕΣ τεχνολογίες για φουτουριστικές οθόνες, το να βάλεις σε μαζική παραγωγή μια υψηλών επιδόσεων οθόνη είναι κάτι πραγματικά δύσκολο.

“Μπορεί να γίνει, η πρόκληση είναι να φτιάχνεις πολλές”, είπε ο άνθρωπος της κορεατικής εταιρία αλλά προσέθεσε πως είναι ένα “…άλλα σε πυκνότητα pixel,” και κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ.

Το CNET πάντως λέει πως έχει οθόνες με ανάλυση 1,600 x 1,200-pixel σαν back-up αν μια Retina Display δεν μπορεί να είναι έτοιμη στην ώρα της.

Το 2012 το ‘έτος της οθόνη’; Γιατί όχι…