Αν αγωνιάτε για το Nintendo Wii U και την πιθανότητα να δείτε τι κάνει το μηχανάκι του χρόνου, τα καλά νέα για την περίπτωση σας είναι πως δεν αποκλείεται να κυκλοφορήσει όντως του χρόνου…

Από την άλλη αν περιμένατε αυτό να συμβεί στο ξεκίνημα της χρονιάς, ατυχήσατε. Το Nintendo Wii U είναι καθ’οδόν για κυκλοφορία το 2012.

Αυτό κατά κάποιον τρόπο “επιβεβαιώθηκε” από τον πρόεδρο της Nintendo Satoru Iwata σε συζήτηση με επενδυτές. Σύμφωνα με τον Iwata, η τελική έκδοση της κονσόλας θα είναι έτοιμη για την έκθεση E3 2012 και καθώς σπάνια η εταιρία παραδίδει προϊόντα μετά την E3 είναι πρακτικά βέβαιο πως το μηχανάκι θα είναι στις γιορτές στην αγορά – να… ποντάρουμε στην ιαπωνική;

Ουσιαστικά υπάρχουν δύο λόγοι που η εταιρία δεν βιάζεται με το Wii U, ο πρώτο το ‘πικρό μάθημα’ που έμαθε με το Nintendo 3DS, όπου οι πωλήσεις ήταν απογοητευτικές και έριξε γρήγορα την τιμή και ο δεύτερος πως… ούτως ή άλλως πριν το 2013 δεν πρόκειται Sony και Microsoft να έχουν έτοιμο μηχάνημα στην αγορά. Το δε 3DS είχε και τραγικό software lineup και η εταιρία ελπίζει πως θα έχουν χρόνο οι developers να δημιουργούν παιχνίδια για το Wii U.

Για να δούμε τι θα γίνει με τις next gen κονσόλες που ούτως ή άλλως από τις γιορτές του 2012 μέχρι την άνοιξη του 2013 θα είναι όλες στην αγορά.