Η Apple ενδεχομένως δουλεύει πάνω σε μια TV που μπορεί να εμφανιστεί το 2013.

Σύμφωνα με τρεις ανώνυμες πηγές, ο κος Jeff Robbin, ένας μηχανικός software που βοήθησε στη δημιουργία των iTunes και του iPod, είναι σε αυτούς που ασχολούνται με μια τηλεόραση Apple TV και είναι κάτι πολύ διαφορετικό από το ‘κουτί’ που έχει στην αγορά με $99 η εταιρία.

Το ενδιαφέρον έχει αναβαθμιστεί για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας TV μετά την κυκλοφορία της βιογραφίας του CEO της εταιρίας του Steve Jobs. Μέσα στη βιογραφία ο Jobs είπε στην συγραφέα Walter Isaacson πως είχε τελικά ανακαλύψει πως να δημιουργηθεί μια “ολοκληρωμένη, ασύρματα συγχρονισμένη TV” με τπ “πιο απλό user interface που μπορεί κανείς να σκεφτεί.”

Αν και η Apple έχει επισήμως σχολιάσει τίποτα, ο αναλυτής της Piper Jaffray, Gene Munster λέει πως μια τηλεοπτική συσκευή είναι στα σκαρία και θα ανακοινωθεί μέχρι τα τέλη του 2012 ή τις αρχές του 2013. Η συσκευή TV θα έχει ένα cloud-βασισμένο σύστημα για να επιτρέπεται οι χρήστες να έχουν πρόσβαση και να αναζητούν περιεχόμενο μέσω της Apple ή άλλων υπηρεσιών όπως η Netflix…