… και παρά το ότι υπάρχουν πολλές επιλογές για streaming ειδικά σε χώρες όπως οι ΗΠΑ. Τα Blu-ray είναι πλέον μια δημοφιλής επιλογή.

Η αναφορά είναι του Digital Entertainment Group, και μιλά για πωλήσεις Blu-ray που είναι αυξημένες κατά 58% στο τρίτο τρίμηνο του 2011 σε σύγκριση με πέρυσι.

Μάλιστα τα ποσά που ξόδεψαν οι καταναλωτές για “home entertainment” είναι για πρώτη φορά περισσότερα από την ύφεση του 2008.

Με 5% αύξηση σε σύγκριση με τα ποσά πέρυσι στα Blu-ray υπάρχει και 13% αύξηση σε ηλεκτρονικές πωλήσεις – electronic sell-through, που είναι τα ψηφιακά downloads που έκαναν οι χρήστες από κονσόλες, κουτιά set-top, tablet και smartphones.

Στις ΗΠΑ υπάρχουν σήμερα Blu-ray που φτάνουν τα 33.5 εκατομμύρια, αύξηση 52% από πέρυσι και μαζί με τα Sony PlayStation 3, τα set-top Blu-ray players και τα home theater-in-a-box με Blu-ray.

Συγκριτικά με το DVD, οι πωλήσεις Blu-ray άρχισαν να ξεπερνούν το DVD την πρώτη εβδομάδα με βοήθεια και των Captain America: The First Avenger, Bridesmaids και X-Men: First Class.

Τα Blu-ray από κατάλογο έχουν δει επιπλέον αύξηση 60% σε σύγκριση με πέρυσι με τα Star Wars, The Big Lebowski, Citizen Kane και Scarface να έχουν βοηθήσει.

Εκτός από Blu-ray players, και 5 εκατομμύρια τηλεοράσεις HD πουλήθηκαν στις ΗΠΑ σε αυτό το τρίμηνο – άρα υπάρχουν HDTV σε 70 αμερικανικά νοικοκυριά.

Είτε μείναν στο σπίτι επειδή δεν έχουν χρήματα για έξω, είτε τελειώνει η ύφεση στις ΗΠΑ…