H Sony προβλέπει πως ένα τεράστιο τμήμα όσων έχουν ένα PlayStation 3 θα αποκτήσουν ένα μηχάνημα άμεσα…

Όπως μαθαίνουμε από τον διευθυντή της Sony στον τομέα του PlayStation – director of hardware marketing, κάπου 63% των ιδιοκτητών του PlayStation 3 θα αγοράσουν ένα Vita μόλις αυτό θα βγει στην αγορά του χρόνου.

Επιπλέον το 60% των ιδιοκτητών PSP – PlayStation Portable, σχεδιάζουν να αγοράσουν ένα Vita πριν τον Αύγουστο του 2013. Τα στοιχεία είναι πιθανό να προέρχονται από εσωτερική έρευνα στους εγγεγραμμένους – registered χρήστες στην υπηρεεία PlayStation.

Με την εγκαταστημένη βάση του PS3 να πλησιάζει τα 52 εκατομμύρια τον Σεπτέμβρη του 2011, τα δεδομένα σημαίνουν πως η Sony θα πουλήσει 33 εκατομμύρια Vita στην πρώτη χρονιά.

Σαν αποτέλεσμα του σεισμού και του τσουνάμι στην Ιαπωνία, η ημερομηνία για το Vita πήγε για τη Βόρειο Αμερική και την Ευρώπη στον Φεβρουάριο του 2012 κάτι βέβαια παρόμοιο με το αρχικό PlayStation Portable που είχε βγει στην αγορά το Μάρτιο του 2005 στις ΗΠΑ, τον Σεπτέμβρη στην Ευρώπη ενώ είχε κάνει την εμφάνιση του στην Δεκέμβρη του 2004 στην Ιαπωνία.

Πάντως το timing μάλλον θα συμπέσει και με το Apple iPad 3.

Η Sony θα λανσάρει και ένα “first edition bundle” για $350 με 4GB μνήμη, θήκη ταξιδίου και ένα παιχνίδι που ονομάζεται Little Deviants όπως και το μοντέλο 3G της συσκευής.

Η Sony αναμένει οι ιδιοκτήτες Vita να χρησιμοποιούν τη συσκευή και για άλλα εκτός του gaming όπως updates για Facebook και Twitter ή και κατανάλωση media – μουσική και ταινίες.

Η εταιρία όμως έχει ετοιμάσει 100 Vita τίτλους για πλούσια gaming ‘προίκα’…