Και κάτι ακόμη σε όλο το απίστευτο τεχνολογικό οπλοστάσιο που εξελίσσεται: “Robotic Russian Doll of Death.”

Ερευνητές στις ΗΠΑ και στη διοίκηση Naval Air Systems Command, στην Αεροπορική Βάση Eglin στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με την εταιρία Navmar Applied Science Corporation ετοιμάζουν ένα νέο ρομπότ-κατάσκοπο σύμφωνα με το InsideDefense.com .

Ποια είναι η νέα… τρελή ιδέα; στην ουσία είναι ένα κατευθυνόμενο όχημα που βρίσκεται μέσα σε ένα… άλλο κατευθυνόμενο όχημα και το πρώτο δείχνει πιο ‘αθώο’..

Το Tigershark όχημα ήδη χρησιμοποιείται για παρακολούθηση και αναγνώριση και θα μέσα του θα ενσωματωθεί ένα μικρότερο που αναπτύσσουν οι ερευνητές της Αμερικανικής Αεροπορίας.

Το σκάφος αναπτύσσεται υπό το πρόγραμμα Precision Acquisition and Weaponized System, και θα λειτουργεί και ως κεφαλή. Το μικρότερο όχημα θα ‘αποσπάται’ από το μητρικό του Tigershark και θα μεταδίδει real-time βίντεο στο έδαφος ενώ ταυτόχρονα θα κατευθύνεται και θα εκρήγνυται μόλις έρθει σε επαφή.

Η όλη ιδέα ανήκει στους ανθρώπους των Ειδικών Δυνάμεων, την περιβόητη διοίκηση U.S. Special Operations Command (SOCOM) και την παλεύει εδώ και χρόνια.

Το 2007, ο υπεύθυνος της SOCOM, ταγματάρχης Jim Geurts εξέφρασε όπως λέει το Wired την ανάγκη για ένα μικρότερο, πιο στοχευμένο οπλοστάσιο ώστε “… ο τύπος στο φορτηγό να εφανίζεται και τα άλλα δύο φορτηγά πίσω ή δίπλα του να μην παθαίνουν τίποτα και ούτε τα τζάμια στο σπίτι.”

Τώρα με ένα συμβόλαιο $12 εκατομμυρίων για σχεδιασμό και συναρμολόγηση θα είναι έτοιμη η αρχική συσκευή πριν την άνοιξη του 2012. Θα ακολουθήσουν δοκιμές στη βάση Eglin και το Στρατιωτικό Πεδίο Δοκιμών Yuma Proving Ground στην Αριζόνα των ΗΠΑ πριν το μηχάνημα φύγει για το Αφγανιστάν.

Το Danger Room τους Wired μίλησε με τον κο Tom Flenery και δεν πήρε περισσότερες πληροφορίες αν και τέτοια προγράμματα είναι αρκετά.

Άλλοι μικροί ρομποτικοί φονιάδες είναι το Acturus drone και το κόστους $4.9 εκατομμυρίων δημιούργημα της AeroVironment, το ρομποτικό καμικάζι με την ονομασία Switchblade.

Σίγουρα και καθώς κάθε πόλεμος θα γίνεται πιο ‘αόρατος’ αυτά τα ρομπότ-φονιάδες θα γίνονται πιο δημοφιλή…