…και όχι μόνο.

Η έλλειψη από σκληρούς δίσκους ΗDD στην επόμενη χρονιά θα δημιουργήσει προβλήματα σε Facebook και Google.

Όπως μεταφέρουν οι ΝΥΤ οι καταστροφικές πλημμύρες στην Ταϊλάνδη έχουν οδηγήσει τις μεγάλες εταιρίες να προειδοποιούν κάθε εταιρία πως θα υπάρξει έλλειψη σε βασικά εξαρτήματα σκληρών δίσκων – hard drives (HDD). Για την ώρα η βιομηχανία δεν έχει νιώσει πως υπάρχει πρόβλημα στην αποθήκευση στοιχείων σε HDD.

Από την άλλη πολλοί κατασκευαστές HDD όπως οι Seagate, Western Digital και άλλοι έχουν ανάγκη από τέτοια στοιχεία για αποθήκευση ενώ οι και οι New York Times σημειώνουν πως υπάρχει τεράστια ανάγκη για χώρο ειδικά για websites όπως Facebook και Google.

Τέτοιες εταιρίες έχουν τεράστια ανάγκη για αποθηκευτικό χώρο ενώ σε cloud αποθήκευση έχουν και ανάγκη οι Apple και Microsoft όπως και πολλές άλλες εταιρίες που στήνουν τεράστιες ‘αποθήκες’ για cloud computing.

Ο υπεύθυνος έρευνας της Gartner που κάνει έρευνα, ο κος John Monroe για ένα σημαντικό πρόβλημα με τους σκληρούς δίσκους να είναι υπερ-απαραίτητο εργαλείο για επέκταση αλλιώς κυριολεκτικά δεν υπάρχει μέλλον!

Το πρόβλημα είναι τεράστιο: στους επόμενους έξι μήνες θα μπουν στην αγορά 50 εκατομμύρια σκληροί δίσκοι λιγότεροι. Ένα τεράστιο πρόβλημα με τους αναλυτές να προβλέπουν πως μέσα στο 2012 θα υπάρξει πρόβλημα…

Οι αναλυτές αναφέρουν πως οι κατασκευαστές PC θα πρέπει να έχουν πάρει εκπτώσεις από άλλα εξαρτήματα όπως τσιπ γραφικών και DRAM μνήμες για να μη ‘νιώσει’ ο καταναλωτή τη διαφορά.

Υπάρχουν και χώροι κατασκευής HDD σε άλλες χώρες όπως η Κίνα, η Μαλαισία και άλλες, αλλά πολλοί δουλεύουν στο Malaysia στο 90-98% την χωρητικότητας.