Καθώς οι ΗΠΑ είναι σε μάχη με τους χάκερ των Anonymous και Lulzsec φαίνεται πως δύο κρατικά χρηματοδοτούμενα ερευνητικά εργαστήρια και ένας προμηθευτής δέχθηκαν επίθεση από κάτι πιο σημαντικό…

IΚαθώς οι ΗΠΑ είναι σε μάχη με τους χάκερ των Anonymous και Lulzsec φαίνεται πως δύο κρατικά χρηματοδοτούμενα ερευνητικά εργαστήρια και ένας προμηθευτής δέχθηκαν επίθεση από κάτι πιο σημαντικό…

Σε αυτό που περιγράφεται ως μια “ιδιαίτερα περίτεχνη” επίθεση, το Pacific Northwest National Laboratory στο Richland της Ουάσιγκτον και το Thomas Jefferson National Laboratory στο Newport News της Βιρτζίνια όπως και η εταιρία Battelle Corp, ένας κυβερνητικός προμηθευτής, χτυπήθηκαν.

Τα τρία σημεία έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα την πρόσβαση στο Internet όταν αντιλήφθηκαν τις επιθέσεις, είπαν. Τα δύο εργαστήρια ήταν σε διαδικασία επαναλειτουργίας μέχρι και πριν από μερικές ώρες.

Για την ώρα φαίνεται πως δεν είχαμε διαρροή απόρρητων πληροφοριών ενώ ο εκπρόσωπος της PNNL ανακοίνωσε πως δεν υπήρχε ‘εξαγωγή’ πληροφοριών από τα μη διαβαθμισμένα δίκτυα.

Η επίθεση είναι μια ακόμη που έρχεται μετά την επίθεση που είχαμε πριν από λίγο καιρό στην Lockheed Martin και το Oak Ridge National Laboratory που μεταξύ άλλων είναι υπό την εποπτεία του Αμερικανικού Υπουργείου Ενέργειας.