Όλα αναβαθμίζονται γιατί όχι ένα ρομπότ;

Η Honda ανακοίνωσε πως αναβαθμίζει το ρομπότ της, το διάσημο ASIMO με αρκετές βελτιώσεις όπως βελτιωμένη Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και μεγαλύτερο βαθμό αυτονομίας όπως ανακοίνωσε η εταιρία. Ο νέος ASIMO ενσωματώνει ενισχυμένα πόδια, μια μεγαλύτερη γκάμα κινήσεων και σταθερότητα όπως και τεχνολογία σταθεροποίησης ώστε να περπατά, να τρέχει και να πηγαίνει προς τα πίσω, με γενικότερα μεγαλύτερη ευκινησία.

Το χέρι του πλέον έχει πολλαπλά ‘δάχτυλα’ όπως και αισθητήρα πίεσης (σε μια ‘χειραψία’ μάλλον δεν θα πρέπει να υπερτερεί, ενώ μπορεί να εκτελέσεις ευαίσθητες λειτουργίες όπως να ρίξει καφέ σε μια κούπα. Επιπλέον, το μικρό της Honda έχει αναβαθμισμένη ευφυία (AI) και μπορεί αυτόνομα να ανταποκρίνεται σε κίνηση και τις γύρω καταστάσεις. Αναγνωρίζει φωνή και πρόσωπα ακόμη και όταν μιλούν πολλοί ταυτόχρονα και αντιδρά σε προθέσεις (;).

Μπορεί δε να προβλέψει την κατεύθυνση στην οποία κινούνται άτομα σε μερικά δεύτερα και να αλλάξει γραμμή περπατήματος για να αποφευχθεί… εναγκαλισμός.

Σαν παράδειγμα χρηστικότητας ο ASIMO μπορεί, κατά τη Honda, να ‘εργαστεί’ στο κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο της Fukushima.