Με την Lilium έχουμε ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια καθώς η πρόοδος για το “world’s first electric vertical take-off and landing jet” που υπόσχεται και μηδενικούς ρύπους σε λειτουργία είναι σημαντική.

Στο νέο βίντεο, η γερμανική aviation start-up δείχνει τις πρόσφατες δοκιμές ευελιξίας. Η Lilium υπόσχεται πως στο τέλος θα έχει ετοιμάσει ένα αερόχημα που θα ταξιδεύει με πέντε φορές την ταχύτητα που θα έχει ένα αυτοκίνητο. Το ηλεκτρικό vertical take-off and landing (eVTOL) τζετ θα είναι ένα εναέριο ταξί που θα μεταφέρει πέντε άτομα μέχρι και σε 300 χιλιόμετρα με ταχύτητα 300χλμ/ώρα και όλα με ηλεκτρική κίνηση.

Η Lilium ξεκίνησε τη δραστηριότητα της και με την συνεργασία του δικτύου EIT ( European Institute of Innovation and Technology) Climate-KIC το 2014 όταν ολοκλήρωσε τα Stages 1 και 2 στο Accelerator πρόγραμμα της Γερμανία. Το 2017 το Accelerator πρόγραμμα βοήθησε να συγκεντρωθούν 90 εκατομμύρια δολάρια για το commercialisation του ηλεκτρικού τζετ.

Η Lilium προχωρά την eVTOL με στόχο οικονομία, ταχύτητα, εμβέλεια και χαμηλό θόρυβο για το Lilium Jet σε μια αγορά με αρκετούς πια παίκτε.

Η εταιρία συγκέντρωσε μια χρηματοδότηση 224 εκατομμυρίων το 2020 ενώ το 2021 ενσωματώθηκε στην οικογένεια των “unicorn” start-ups (όσες εταιρίες έχουν αξία πάνω από 1 δισεκατομμύριο).