Είναι η ιαπωνική Sharp που έχει πετύχει την πιο υψηλή απόδοση με, όπως ισχυρίζεται η εταιρία, ένα +36.9%…

Αυτό επιτυγχάνεται με ένα ειδικό ηλιακό σύστημα κυψέλης (triple-junction compound solar cell) στο οποίο η ηλιακή κυψέλη έχει ενσωματωθεί μέσα σε μια δομή με τρία επίπεδα. Τα ‘συνδυασμένα’ αυτά ηλιακά συστήματα κυψέλης χρησιμοποιούν επίπεδα απορρόφησης του φωτός που είναι από υλικά με δύο ή και περισσότερα στοιχεία όπως το ίνδιο και το γάλιο.

Χάρη στο υψηλό επίπεδο μετατροπής, οι κυψέλες αυτές έχουν μέχρι σήμερα χρησιμοποιηθεί κυρίως από διαστημικούς δορυφόρους. Η επιπλέον αύξηση της αποδοτικότητας επιτυγχάνεται με τη μείωση της αντίστασης στα σημεία σύνδεσης των επιπέδων, όπως λέει η εταιρία.

Η Sharp πέτυχε τη νέα εξέλιξη και χάρη στη συνεργασία της με το Οργανισμό New Energy and Industrial Technology Development Organization (NEDO) πάνω στο θέμα “R&D on Innovative Solar Cells.”. Η μέτρηση της τιμής του 36.9%, είναι νέο ρεκόρ για την πιο μεγάλη τιμή αποδοτικότητας για μετατροπή – non-concentrating conversion efficiency, και επιβεβαιώθηκε από το Εθνικό Institute of Advanced Industrial Science and Technology (AIST) στην Ιαπωνία.

Τι σημαίνουν όλα αυτά για εμάς; Μα υψηλότερη απόδοση και χρήση των ευεργετικών ακτίνων του Ήλιου μας…