Ζούμε σε απίστευτες εποχής στο θέμα των πατεντών και των δικαιωμάτων: από τη μια η κυρία Microsoft Corp να δέχεται χρήματα από άδειες, από την άλλη το μπαράζ μηνύσεων από την Apple, και οι μέρες για του κατασκευαστές μηχανημάτων με Android – OEMs, είναι γεμάτες σκοτούρες…

Μια ζωή δύσκολη για κατασκευαστές φορητών μηχανημάτων με Android, εκτός από τη Sony…

Η Ιαπωνική Sony Corp. βλέπετε έχει την… νοικοκυρεμένη ικανότητα να έχει προσθέσει περισσότερες από 6,000 πατέντες στη συλλογή της όταν προσέθεσε αυτές αγοράζοντας μαζί με τις Μicrosoft και Apple την Nortel Networks IP.

Η Sony με την, πλήρως δική της πλέον, μονάδα Sony-Ericsson, παράγει μια σειρά από Android smartphone όπως το Gingerbread-powered Xperia Play 4G (δηλαδή το”The PlayStation Phone”) αλλά και το “Walkman” κινητό.

Η Sony όμως δεν έχει δεχτεί μηνύσεις από την Apple. Αφενός αυτό οφείλεται στο σεβαστό αλλά όχι κολοσσιαίο μερίδιο από την Android πίτα αφού η Apple κυριψς έχει ‘στοχεύσει’ τους 3 κορυφαίους Android smartphone κατασκευαστές, την Samsung, την HTC και το Google/Motorola Mobility.

Από την άλλη όμως υπάρχει και το εξής: η Microsoft ούτε καν έχει αναφέρει τη Sony σε πρόσφατο διάγραμμα με τους συνεργάτες της σε χρήση δικαιωμάτων.

Αν σκεφτούμε πως η Sony έχει εδώ και κάποιον καιρό προϊόντα Android το μήνυμα λέει πως η Sony δεν χρειάστηκε να πάρει δικαιώματα από τη Microsoft.

Φαίνεται λοιπόν πως η Sony έχει κάποιες ειδικές ικανότητες στα smartphone IP αφού μπορεί τώρα να έχει στα σκαριά τα πολύ ισχυρά μοντέλα για το 2012, και με το δικό της brand name, αλλά με τους άλλους κατασκευαστές να πληρώνουν στη Microsoft μέχρι και $15 δολάρια ανά συσκευή και να βλέπουν να ‘κλείνουν’ αγορές σε αυτούς σε περιοχές, η ισχυρή σε IP Sony θα μπορεί να ανέβει πολύ ψηλά.

Αν δε ετοιμάσει και το πιο ισχυρό με το δικό της glam προϊόν απέναντι στα iPhone, θα έχει σίγουρα ένα δυνατό 2012…