Η μεγάλη αλυσίδα βιβλιοπωλείων λανσάρισε ένα tablet reader τη Δευτέρα…

Το Nook Tablet δεν… γινόταν να αργήσει πολύ με τόσα tablet readers στην αγορά και ΕΙΔΙΚΑ με τη μεγάλη αντίπαλο Αmazon να ρίχνει στα αμερικανάκια το Kindle Fire.

Το δε Barnes & Noble Nook Tablet, θα κοστίζει $249 και θα φτάσει στα τέλη της άλλης εβδομάδας στα καταστήματα ενώ φαίνεται παρόμοιο με το Nook Color — που η Barnes & Noble και ο CEO της William Lynch ονομάζουν το 2ο πιο μοσχοπουλημένο tablet πίσω από το iPad.

Το δε μηχανάκι αυτό θα κοστίζει στις ΗΠΑ από $249 στα $199, ενώ το πιο Light μοντέλο, το Nook Simple Touch θα πάει από τα $139 στα $99.

Το Nook Tablet έχει Wi-Fi και έχει μια επτάρα οθόνη, ενσωματωμένο μικρόφωνο, web browsing, e-mail, παίζει ταινίες HD, ενώ ενσωματώνει και ένα “Nook Newstand” με το οποίο μπορεί κανείς να γίνει συνδρομητής σε περιοδικά. Το νέο Barnes & Noble tablet έχει μνήμη 16 GB, διπλάσια του Kindle Fire, και φτάνει τα 32 GB με SD κάρτα.

Πέρα από υλικό για ανάγνωση, η Barnes & Noble έχει προ-φορτωμένο Netflix και Hulu Plus ενώ όπως το Kindle Fire, το tablet τρέχει Android 2.3 αλλά δεν έχει πλήρη πρόσβαση στο full Android market πέρα από επιλεγμένες Nook-optimized apps. Η εταιρία μέχρι τις γιορτές υπόσχεται και ειδικά για το Nook apps από άλλους developers.

Ο πρόεδρος της εταιρίας στη χθεσινή παρουσίαση ‘χτύπησε’ και την Amazon αποκαλώντας το tablet “μηχάνημα πωλήσεων για υπηρεσίες της Amazon’s services,” και άσκησε κριτική στην Amazon για πώληση μιας έκδοσης με διαφημίσεις του Kindle Fire με $40 έκπτωση.

Ναι, είναι μια αμιγώς αμερικανική μάχη αυτή ανάμεσα στις εταιρίες χωρίς να αφήνουμε τη πιθανότητα να έρθει και Ευρώπη-μεριά…