Οι περισσότερες εταιρίες ετοιμάζονται να στείλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το CD format μέχρι το τέλος του έτους. Και ασχολούνται μόνο με το ψηφιακό κατέβασμα μουσικής. Το Τέλος του CD…

Αυτός είναι ένας ισχυρισμός του μουσικού site Side-Line που λέει πως έχει ακούσει ψιθύρους για το τέλος του CD από insiders της μουσικής βιομηχανίας.

Το site δεν μπορούσε να έχει επίσημη επιβεβαίωση αλλά δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη η είδηση. Η ιδέα λοιπόν είναι πως μέχρι το τέλος του 2012, οι μεγάλες δισκογραφικές θα εστιάσουν στα downloads. Τα μόνα CD που θα μείνουν προς πώληση μέχρι το 2013 και μετά θα είναι ‘special editions’ και άλμπουμ από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες.

Αν λοιπόν οι πληροφορίες που έρχονται μέσα από τα κανάλια αυτά των ‘φημών’ είναι αληθινές, τα νέα θα φέρουν ακόμη περισσότερα κέρδη για ψηφιακούς προμηθευτές όπως οι Amazon και iTunes, ενώ κλασικές εταιρίες πώλησης και δισκοπωλεία θα έχουν ακόμη πιο μεγάλο πρόβλημα στην digital-download εποχή.

Τελικά πάντως θα εξαφανιστεί το φορμά και βέβαια, ακόμη και αν είναι απίθανο να ‘τερματιστεί’ ξαφνικά το CD, η είδηση είναι σημαντική.