Η Boeing μετά από κάποια… δύσκολα μονοπάτια, παραδίδει το νέο μαχητικό στην αμερικανική USAF. Η εταιρία έδωσε φωτογραφίες και βίντεο από τις δοκιμές του F-15EX αλλά και τα πρώτα δύο τεμάχια που είναι σε «mission-capable» φάση.

Τα νέα F-15EX Eagle II τα βλέπουμε στις εγκαταστάσεις της Boeing ενώ στις εικόνες είναι μέλη της 142nd Wing Portland Air National Guard που πήγαν να δούνε τα F15EX από κοντά όπως και να γνωρίσουν προσωπικό που κατασκευάζει Eagle II στο Oregon.

Θα παραδοθούν στην Αεροπορική Εθνοφρουρά νωρίς τον επόμενο χρόνο με τα 3 αρχικά αεροπλάνα της νέας έκδοσης να είναι ακόμη σε δοκιμές.

Αρχικά η USAF έχει μεταφέρει απαίτηση για 103 συνολικά αεροσκάφη, αριθμός μακριά από τα 144 αεροσκάφη που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός αλλά και από τα 80 που είχαν χρηματοδότηση. Για τον ώρα ο αριθμός 104 φαίνεται να είναι η βάση για τις ΗΠΑ ενώ και το Ισραήλ έχει με την LOR ζητήσει 24 F-15EI αλλά και η Ινδονησία έχει από τον Αύγουστο μνημόνιο με την Boeing για την προμήθεια 24 F-15IDN που έρχονται μετά την παραγγελία για Rafale.