Intelligent Horse, ή αλλιώς η έλευση την ανθρωπότητα σταδιακά της λεγόμενης βιομιμητικής…

Το Intelligent Horse είναι πραγματικά καταπληκτική ιδέα για υλοποίηση “μερικές εκατοντάδες χρόνια” στο μέλλον με τεχνητή νοημοσύνη, αναγνώριση φωνής και σκέψης να έχουν φτάσει σε απίστευτα εξελιγμένο επίπεδο.

Ήδη υπάρχουν αυτοκίνητα όπως το Nissan Pivo II και τα Toyota’s POD και PM Concept με ‘αισθήματα’…

Το Honda Intelligent Horse χρησιμοποιεί τέτοια τεχνητή νοημοσύνη ώστε το όχημα αυτό να είναι και προσωπικός βοηθός, κάτι σαν το δέσιμο αναβάτη και αλόγου ώστε και μερικές αυτόνομες ή ήμι-αυτόνομες κινήσεις να γίνονται ανάλογα με τις ανάγκες και το περιβάλλον από το ρομποτοειδές.

Αν και οι japanistas της εταιρίας δεν ήταν εκείνοι οι εφευρέτες της μηχανής…

Η ιαπωνική εταιρία δαπανά μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού της σε R&D με δαπάνη τρισεκατομμυρίων σε ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη με στόχο τα αποτελέσματα των ερευνών να χρησιμοποιηθούν σε συστήματα προσωπικής μετακίνησης του μέλλοντος όπως το ηλεκτρικό της U3-X, το τρίκυκλο 3R-C αλλά και ρομποτικά συστήματα υποβοήθησης.

Για αυτό το πρωτότυπο όχημα το intelligent horse ως μεγαλύτερη διαφορά του με το κανονικό έχει τα πόδια. Αντί για καταπληκτικά προσαρμόσιμα αλλά ευαίσθητα 4 του αλόγου υπάρχουν 10 συνθετικά ανθεκτικά σκέλη με απίστευτη προσαρμοστικότητα.

Ταυτόχρονα η εταιρία υπόσχεται τεχνητή νοημοσύνη που θα χρησιμοποιείται με το all-terrain σασί που είναι και ελαφρύ. Η εταιρία προβλέπει τρία βασικά σημεία-κλειδιά που θα προκύψουν στο μέλλον και θα επιτρέψουν να παραχθεί το Intelligent Horse: τοπική παραγωγή, τεχνητή νοημοσύνη και προσθετική τεχνολογία – additive technology.

Προβλέπει δε πως και η νανοτεχνολογία θα δώσει σε όλη την ανθρωπότητα ισχύ για παραγωγή υλικών σε τοπικό επίπεδο και το IH να παράγεται παντού κατανεμημένα. Αν ένα ‘άλογο’ τέτοιο σπάσει το ‘πόδι’ του θα δημιουργείται νέο να το αντικαθιστά.

Η τεχνολογία αυτή – Additive technology, είναι μια τεράστιας σημασίας προσπάθεια να παράγονται πολύ μικρά ή ειδικά μεγάλα τμήματα που θα είναι πιο αποδοτικά και θα μειώνεται το βάρος με αύξηση της ευελιξίας. Το IH θα έχει τον ‘χαρακτήρα’ του αλόγου και τις Hi tech ιδέες του μέλλοντος.

Συναρπαστικό…