Τι καταπληκτικό νέο ‘όχημα’ είναι αυτό. Η Maserati MC20 Cielo μόλις έφτασε και μας καλεί να βρούμε -αφενός τα χρήματα για να γίνουμε… πλούσιοι- αφετέρου το…

…Beyond the Sky της ζωής.Με το σχέδιο που ανοίγει τον ουρανό του θα πούμε και εμείς όμως ένα “Welcome the infinite” αφού δίχως αμφιβολία, ο ουρανός και το ωραίο είναι πράγματα που πρέπει να εκτιμά κανείς.

Όπως καταλάβατε είναι η ανοιχτή έκδοση του supercar αφού και το χρώμα αλλά και το όνομα παραπέμπουν στον ουρανό.

Η Maserati για την spyder MC20 πήρε έμπνευση από στο πρώτο μοντέλο του είδους, την A6G 2000 του 1952 και ενσωματώνει πολλές τεχνολογίες. Αρχικά η γυάλινη οροφή είναι ηλεκτροχρωμική και ανοίγει/κλείνει σε 12” ενώ το όνομα της τεχνολογίας σημαίνει πως ‘διαλέγεις’ εάν θέλεις να περνά το φως από 0% μέχρι και 100% περίπου!

Η ηχομόνωση λένε πως είναι παρόλα αυτά κορυφαία ενώ κκατασκευάζεται στη Modena της Ιταλίας μαζί με την κλειστή. Παρά τους μηχανισμούς έχει ‘πάρει’ μόνο 65 κιλά και φτάνει τα 1.540 κιλά, ενώ τα αρχικά MC σημαίνουν Maserati Corse (Racing).

Ο κινητήρας είναι και πάλι ο V6 Nettuno των 630 ίππων με 730 Nm ροπής με τα 100 χλμ/ώρα σε 3 δευτερόλεπτά μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη οχτώ (8) σχέσεων. Το 0-200 χλμ./ώρα έρχεται σε μόλις 9,2 δεύτ. και τελικιάζει στα 320.

Μια MC20 με οροφή που εξαφανίζεται;! Φυσικά λέμε ναι!