Ο Αμερικανικός Στρατός νόμιζε πως είχε μια καλή ιδέα όταν είχε αγοράσει μια σειρά από επεξεργαστές για το Πεντάγωνο από έναν έμπορο που ασχολείται με το drag racing (…) με ιστορία από χρήση αμφεταμίνης.

Για τέσσερα χρόνια η εταιρία του κυρίου Shannon A. Wren διαπραγματεύτηκε την πώληση εξαρτημάτων αξίας $15.8 εκατομμυρίων για πελάτες κυβερνητικούς και όχι μόνο από ένα μικρό γραφείο στη Φλόριντα. Σύμφωνα δε με το iWatchnews.org πολλά αντικείμενα είχαν την ένδειξη “military-capable” και τοποθετήθηκαν σε συστήματα προηγμένων αεροσκαφών, συστημάτων ραντάρ και πυραύλων.

Το πρόβλημα είναι πως όλα αυτά τα υλικά είχαν φτιαχτεί από ένα και μόνο εργοστάσιο στην Κίνα με χρήση μειωμένης ποιότητας ανακυκλωμένων υλικών και είχαν ψευδώς την επιγραφή της κατασκευής από τις Intel, Texas Instruments και Motorola. Μερικά από τα υλικά είναι τόσο κακής ποιότητας που μπορεί να… πιάσουν φωτιά!

Σύμφωνα με Περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ, και αρχείο που κατατέθηκε στη διοίκηση Naval Air Systems Command υπάρχει προειδοποίηση πως είναι τόσο επικίνδυνα τα υλικά που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αφαίρεση άδειας για απογείωση ή άλλα προβλήματα. Η εταιρία του κυρίου Wren με το όνομα VisionTech έχει κλείσει αλλά φαίνεται πως το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δεν κατάφερε να ελέγξει την προέλευση και την ποιότητα τη ηλεκτρονικών που αγοράζει.

Ο κος Wren έφυγε από τη ζωή στα 42 πριν δικαστεί αλλά με τέτοιες ειδήσεις φαίνεται πως υπάρχουν τεράστια ζητήματα διαδικασιών για την μεγαλύτερη πολεμική μηχανή του κόσμου…