Το δημιούργημα της Apple, ένα netbook χωρίς πληκτρολόγιο με την ονομασία iPad έχει μπερδέψει τη Γηραιά Αλβιώνα…

Κι όμως το ένα τέταρτο όσων το έχουν αγοράσει το μηχάνημα δεν το ενεργοποιούν ποτέ και κάθεται κάπου και μαζεύει σκόνη, όπως λέει και νέα έρευνα.

Η μελέτη είναι της www.MyVoucherCodes.co.uk, και ρωτήθηκαν 1,531 ιδιοκτήτες iPad στη Βρετανία. Το ερώτημα ήταν η τεχνολογία και οι συνήθειες. Το ένα τέταρτο των συσκευών χρησιμοποιούνται μια φορά την εβδομάδα και λιγότερο από το μισό των ιδιοκτητών, το 42%, το χρησιμοποιούν ‘κάθε ημέρα’. Ίσως οι Βρετανοί να μην έχουν ενθουσιαστεί με το iPad όσο αρχικά φαίνονταν. Το 1/10 το χρησιμοποιεί ‘λιγότερο από μια φορά την εβδομάδα’.

Οι περισσότεροι non-users είπαν πως δεν είχαν… χρόνο για να χρησιμοποιήσουν το tablet και το 1/5 δεν το χρειάζεται και δεν ξέρει γιατί το αγόρασε.

Περισσότεροι από τους μισούς ισχυρίζονται πως το iPad ήταν… πεταμένα χρήματα και το ένα πέμπτο πως η όλη… τρέλα ήταν χωρίς λόγο.

Περισσότερο από το 14% όσων ρωτήθηκαν είπαν πως το iPad το πήραν σαν δώρο και το 55% είπαν πως το iPad το χρησιμοποιούσαν μια φορά την εβδομάδα ενώ τους… τη δίνει που δεν είναι 3G και εξαρτώνται από το Wi-Fi σήμα…