Φαίνεται μάλλον η Ιntelνα εξετάζει να αυξήσει τις… γνώσεις της στο θέμα των γραφικών και αναζητεί λύση στον εκ Βρετανίας σχεδιαστή τσιπ, την ARM.

Η ARM λοιπόν φαίνεται να έχει ενσωματώσει την Intel ως “semiconductor partner” για το επερχόμενο σύστημα γραφικών της, την πυρήνα Mali-T658 αν και είναι μια γενική αναφορά και δεν μπορούμε ακριβώς να γνωρίζουμε τι σημαίνει. Στο παρελθόν η Intel χρησιμοποιούσε πάντα δικούς της IGP για όλη τη σειρά κάτι που άλλαξε με τη γενιά Cedar Trail αφού η νέα πλατφόρμα Atom χρησιμοποιεί τη σειρά Imagination Technologies PowerVR SGX545 για γραφικά.

Η είδηση είναι σημαντική αφού η Intel κατέχει και το 14% της Imagination Technologies, ενώ η Apple έχει επίσης το 9.5. Η Imagination Technologies έχει το iOS ως αγορά για δική της στο θέμα των επεξεργαστών γραφικών ενώ και στο στρατόπεδο Android έχει πουλήσει τεχνολογία γραφικών.

Από την άλλη η ARM ισχυρίζεται πως έχει 57 συμφωνίες για χρήση της τεχνολογίας Mali – licensing agreements, με 43 συνεργάτες στους οποίους είναι και η Samsung που έχει συνάψει συμφωνία με την Imagination Technologies.

Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια που λένε;!